Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi na Pravnom fakultetu

0

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Saveza studenata Pravnog fakulteta i Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale.

„Svake godine Savez studenata Pravnog fakulteta organizuje bar jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ove godine smo dobrovoljno darivanje krvi organizovali u saradnji sa OO Crvenog krsta Pale i odjeljenjem za transfuziju krvi bolnice Kasindo“, izjavio je Stefan Stajičić predsjednik Saveza studenata Pravnog fakulteta.

Akciju je podržao Pravni fakultet koji je ustupio prostorije, a dragocjenu tečnost prikupilo je odjeljenje za transfuziju krvi Kliničkog centra Istočno Sarajevo.

„Odziv je bio dobar, imamo preko 30 prijavljenih i očekujemo da ćemo prikupiti preko 20 doza krvi. Nadamo se da ćemo i u buduće organizovati slične akcije“, izjavio je Stajičić.

Da bi se zadovoljile potrebe liječenja pacijenata raznim hemoproduktima u Republici Srpskoj potrebno je 30 dobrovoljnih davalaca na svakih 1.000 stanovnika, što znači da bi 3% populacije trebalo da daruje krv jednom u toku godine.

Trenutno je taj procenat oko 1.98% pa se zato povremeno u toku godine javljaju problemi u obezbjeđivanju dovoljnih zaliha krvi.

(www.palelive.com)

Save

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare