Održana 39. redovna sjednica SO Pale

0
Sjednica skupštine opštine Pale

Sportska dvorana na Palama zvaće se Sportsko – poslovni centar “Peki”, po preminulom gardonačelniku Istočnog Sarajeva Predragu Pekiju Lasici, koji je bio i inicijator izgradnje ovog objekta, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale.

Odbornici su usvojili i Odluku prema kojoj ova sportska dvorana pripada javnom preduzeću Kulturni centar Pale, koji će u svoju dosadašnju djelatnost uvrstiti i sportske sadržaje.

Na današnjoj, 39. sjednici odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su Izvještaj o radu nevladinih organizacija, koje se Finansiraju iz opštinskog budžeta.

Načelnik opštine Slobodan Savić ističe da je opština zadovoljna radom nevladinih organizacija, koje su svojim idejama i realizacijom određenih projekata doprinijele razvoju lokalne zajednice.

“Naša komisija za reviziju utvrdila je da su sve one sredstva trošile namjenski. Jedina mala primjedba u radu Boračke organizacije je nesaradnja sa regionalnom Boračkom organizacijom, na što smo ukazali uz napomenu da bi trebalo uspostaviti bolju saradnju”, rekao je Savić novinarima.

Komentarišući Informaciju o stanju javnog prevoza na području opštine Pale, koju su odbornici razmatrali na današnjoj sjednici,načelnik opštine je naglasio da je dijelom nezadovoljan stanjem u oblasti javnog prevoza, jer je opština u proteklom periodu izdvojila značajna sredstva za subvencionisanje prevoznika, što je bila obaveza Grada.

“Stavili smo primjedbu da Grad za narednu godinu razmotri da u budžet uvrsti sredstva za subvencije javnim prevoznicima, kako bi građani mogli imati normalnu saobraćajnu komunikaciju”, rekao je Savić.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pcZlY_GYbwA}

(www.palelive.com / video: RTVIS)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments