Održana 36. sjednica Skupštine opštine Pale

0

Skupština opštine Pale je na današnjoj sjednici donijela odluku da 125.000 KM ranije namijenjenih za izgradnju infrastrukture u ruralnim područjima realocira za potrebe čišćenja snijega u ovim područjima.

Odbornici su usvojili i program usmjeravanja sredstava za podsticaj razvoja opštine, za koji je izdvojeno 102.000 KM namijenjenih subvencionisanju proizvodnje mlijeka, te obogaćivanju turističkih potencijala, ekologije, zatim nabavci plastenika, kao i sanaciji šteta uzrokovanih snježnim padavinama.

„Na sjednici je razmatrana i informacija o stanju bezbjednosti, u kojoj se ističe da je na Palama u porastu maloljetnička delinkvencija“, rekao je predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo, te dodao da na njeno sprečavanje treba staviti poseban akcenat.

On je naglasio da krađa 50.000 evra vrijednog vozila na Jahorini usred turističke sezone šalje veoma lošu poruku turistima, te da je Skupština zaključila da je potrebno iznaći dodatna sredstva koja bi bila uložena u bezbjednost.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će se razmatrati mogućnost postavljanja kvalitetnijeg video nadzora na najprometnijim raskrsnicama na Jahorini, budući da sadašnji nadzor ne zadovoljava osnovne potrebe.
Zamjenik komandira policije za kriminalitet Đorđe Žižović istakao je da na području opštine u protekloj godini nisu zabilježena teža krivična djela i da su Pale bezbjedno mjesto za svakog građanina.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=A_1GhzoJWOs&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare