Održana 15. Konferencija beba u čast najmlađih

0

Tradicionalna manifestacija posvećena najmlađima, 15. Konferencija beba, održana je sinoć u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama.

Ovogodišnja Konferencija okupila je više od 160 beba uzrasta do dvije godine, a birano je i tročlano predsjedništvo skupa koje, prema propozicijama utvrđenim na prvom skupu, čine dvije najmlađe i najstarija prijavljena beba.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je da je riječ o manifestaciji koja je prije 15 godina nastala na Palama, a potom se proširila na čitavu Republiku Srpsku.

„Opština Pale u kontinuitetu svih ovih 15 godina sa Kulturnim centrom obezbjeđuje uslove za održavanje Konferencije“, rekao je Kovačević, koji je u ime opštine porodici Mladena Pavlovića sa četvoro djece uručio novčani poklon.

Direktor Javne ustanove za kulturu i sport „Kulturno-sportski centar“ Pale Gordana Samardžija navela je da će Konferencija beba danas i sutra biti održana u više gradova Srpske.

„Ove godine u Palama su upisane 162 bebe za učešće na Konferenciji, od kojih je najmlađa rođena prije četiri dana, ali se u toku same manifestacije pojavi još djece“, dodala je Samardžija.

U bogatom zabavnom programu učestovao je i pjesnik za djecu Tode Nikoletić, prema čijoj ocjeni Konferencija beba predstavlja najveći praznik koji se dešava na Palama.

Uz Nikoletića u zabavnom programu učestvovali su mladi recitatori, podmladak Plesnog kluba „Orion“, hor vrtića „Bubamara“ i drugi, a uz pomoć sponzora dodijeljen je i veći broj nagrada.

Konferencija beba na Palama se organizuje od 2000. godine s ciljem podsticanja nataliteta i promovisanja porodice.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare