Održana 12. Konferencija beba

0

Na Palama je večeras u organizaciji Kulturnog centra Pale održana 12. Konferencija beba, na kojoj su učestvovale 123 bebe.

Direktor Kulturnog centra Pale Gordana Samardžija rekla je novinarima da je ove godine Konferencija beba bila brojnija nego prošle, te naglasila da je Konferencija osmišljena na Palama i da je odatle krenula dalje po gradovima Republike Srpske /RS/.

“Mi imamo propozicije i pravila za Predsjedništvo Konferencije beba koje biramo.To je najmlađa beba koja je rođena, koja je predsjednik Predsjedništva Konferencija na godinu dana, jedan zamjenik je druga beba po starini i drugi zamjenik je beba koja do 28. juna puni dvije godine“, navela je Samardžija.

Prema njenim riječima, nagrade obezbjeđuju sponzori, takozvani prijatelji beba, dodajući da je ove godine i UNICEF ponudio dnevnike za bebe, tako da su i oni podjeljeni učesnicima Konferencije izvlačenjem iz bubnja.

Samardžija je poručila svim budućim roditeljima učesnika Konferencije da rađaju djecu, jer opstanak ove planete zavisi od nataliteta, te izrazila nadu da će sljedeće godine Konferencija imati još više učesnika.

Najmlađa beba i ujedno predsjednik Predsjeništva Konferencije beba je Lazar Golijanin rođen 25. juna, njegov zamjenik je Lazar Košarac rođen 15. juna, dok je drugi zamjenik Ognjen Tadić rođen 3. jula 2009. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare