Održan završni koncert profesora i studenata Muzičke akademije

0

Profesori i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su sinoć u Kulturnom centru Pale završni koncert u okviru turneje „Muzička akademija – univerzitetskim gradovima“.

Nastupili su solisti, orkestar harmonika, te ansambl Muzičke akademije, a na repertoaru su bila neka od najpopularnijih djela klasične muzike.

Dekan Muzičke akademije Dražan Kosorić rekao je Srni da je ideju o koncertima ove godine pokrenula prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Sandra Ivanović.

„Veoma smo zadovoljni dosadašnjim koncertima koje organizujemo s ciljem promocije Muzičke akademije i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i promocije umjetnosti, kulture i rezultata koje postižu profesori i studenti“, istakao je Kosorić i dodao da je to jedna kulturna misija koju su započeli u želji da preraste u tradiciju.

Kosorić je naglasio da je večeras posljednji koncert u ovom semestru, te najavio da će 23. decembra u Istočnom Sarajevu studenti Muzičke akademije održati novogodišnji koncert.

Prema njegovim riječima, u narednom semestru nastavlja se koncertna turneja u još nekoliko gradova u kojima radi Univerzitet Istočno Sarajevo.

On je naglasio da im je želja da privuku što više publike na koncerte umjetničke muzike i da će se potruditi da to pređe u tradiciju.

Prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Sandra Ivanović naglasila je da im je ovo peti grad i da su imali dobru posjećenost i jako dobro reagovanje publike.

„Mislim da smo ovom idejom da se predstavimo u gradovima gdje postoje fakulteti našeg univerziteta ostvarili naš cilj. Izašli smo iz okvira Istočnog Sarajeva i na zadovoljstvo svih nas predstavili se vrlo uspješno publici koja je na sve reagovala na najljepši mogući način“, istakla je ona.

Ona je navela da su se večerašnjoj publici predstavili različiti ansabli, kao i orkestar harmonika Muzičke akademije Univerziteta, pod rukovodstvom docenta Dražana Kosorića.

Синоћ су у Културном центру Пале професори и студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржали концерт у оквиру турнеје „Музичка академија – универзитетским градовима“.

Posted by Универзитет у Источном Сарајеву on Tuesday, December 22, 2015

(www.palelive.com / Srna)


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare