Održan tradicionalni dječiji maskenbal

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je održan tradicionalni dječiji maskenbal, u okviru 3. Velikog festivala bajke, na kojem je učestvovalo nekoliko stotina djece iz vrtića i osnovnih škola sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Pred velikim brojem roditelja, članova porodice i drugih kojima je dječija igra u srcu, prodefilovale su male princeze, bubamare, gusari, spajdermeni, betmeni, ali i policajci, kuvari, hajduci i mnogim drugi, a maskenbal je završen zajedničkim plesom svih učesnika.

Maskenbal je održan u sportskoj dvorani „Slavija“ zbog kiše, iako je bio planiran na otvorenom.

LJiljana Knežević, direktor Matične biblioteke Istočno Sarajeva, organizatora maskenbala i Velikog festivala bajke, rekla je da je ove godine organizovan izbor najbolje maske o temi priče prema izboru roditelja i djece.

Podsjećajući da je Matična biblioteka Istočno Sarajevo, u okviru svog programa za podsticanje čitanja kod djece, prije tri godine pokrenula Veliki festival bajke u Istočnom Sarajevu, Kneževićeva je rekla da je festival prve godine trajao jedan dan, prošle godine dva, a ove godine tri dana.

„Sutra će biti održan maraton u čitanju u kojem će nam pomoći brojni javni i kulturni radnici, kao i susret djece i bibliotekara. U četvrtak, 4. aprila će biti održan dječiji kviz o temi poznavanja bajki“, najavila je Kneževićeva.

Ona ističe da činjenica da se djeca pripremaju za ovaj festival i da se međusobno takmiče utiče na to da više čitaju i koriste knjigu i da im je biblioteka pozitivno mjestu gdje imaju osjećaj ugodnosti i ljepote.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare