Održan svečani program povodom krsne slave opštine

0

VIŠEGRAD – Povodom krsne slave opštine Višegrad – Male Gospojine, večeras je u Domu kulture održan svečani program u kojem su nastupili učenici osnovne i srednje škole, djeca iz vrtića i članovi lokalnih kulturno-umjetničkih društava.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se ovogodišnja krsna slava obilježava u lijepom Višegradu, koji snažnim koracima ide naprijed, osnažuje svoju privredu, obnavlja i gradi novu infrastrukturu, dobija nove sadržaje i postaje mjesto boljeg, kvalitetnijeg i ugodnijeg života.

„Vrijedno i odgovorno radimo na ostvarenju našeg cilja, da Višegrad ide naprijed. Na tom putu svi moramo dati svoj puni doprinos, da bi u atmosferi zajedništva, sloge i jednakosti ostvarili budućnost kakvoj se svi nadamo“, istakao je Đurević.

Zamjenik gradonačelnika Sombora Antonije Ratković rekao je da je prvi put u Višegradu i da tu vidi početak saradnje ne samo na kulturnom, nego i na ekonomskom planu. „Očekujem predstavnike opštine Višegrad na obilježavanju Dana grada Sombora“, dodao je Ratković.

Odbornik Skupštine grada Zrenjanina Nenad Joksimović rekao je da su Zrenjanin i Višegrad povezale istorijske okolnosti, napominjući da je veliki broj ljudi iz Višegrada doselio u Banat.

On je dodao da je saradnja opštine Višegrad i grada Zrenjanina na obostrano zadovoljstvo.

Generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić rekao je da Srbija pokazuje svoju privrženost Republici Srpskoj na različite načine.

„Generalni konzulat obnovio je Spomen-kosturnicu u Vardištu kod Višegrada, a pravićemo još zajedničkih projekata u narednom periodu“, naveo je Nikolić.

Slavske svečanosti biće nastavljene sutra svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u 9.00 časova, nakon čega će biti litija od Hrama do zgrade opštine u Andrićgradu.

Slavski obred obaviće se u zgradi opštine u 12.00 časova, a u 20.00 časova najavljena je pozorišna predstava „Tvrdica“ u izvođenju amaterskog pozorišta iz Gornjeg Milanovca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare