Održan sastanak radnika Famosa sa stečajnim upravnikom

0

Danas je u prostorijama FMSN, fabrike motora za specijalne namjene održan sastanak radnika Famosa sa stečajnim upravnikom Radoslavom Bratićem, pomoćnikom ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Đurom Grbićem, predsjednikom Konfederacije sindikata Republike Srpske Obradom Belenzadom, načelnikom Opštine Pale Miodragom Kovačevićem i načelnikom odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opštine Pale Milošem Jovanovićem.

Radnici su na sastanku zatražili od stečajnog upravnika da im odgovori na pitanja o prodatoj imovini, ostvarenim prihodima od prodate imovine, ali i da na transparentan način iznese precizne podatke o alokaciji svih tih sredstava. Ono na šta su radnici posebno stavili akcenat na današnjem sastanku, odnosi se na isplatu plata radnicima za posljednjih devet mjeseci do dana otvaranja stečajnog postupka, u visini zakonom utvrđene najniže plate, prema Zakonu o stečajnom postupku Republike Srpske, član 37., tačka 2. U ovom trenutku neophodno je 800.000 KM, za isplatu devet prosječnih republičkih plata radnicima.

Na pitanje o prodatoj imovini, stečajni upravnik Radoslav Bratić istakao je da je sva prodaja obavljena transparentno, a sve što je prodato predstavlja minimalan dio ukupne vrijednosti od 631.894, 60 KM (prodaja parkinga, stara menza, magacini, zemljište oko objekata – podaci sa prethodnog sastanka).

Radnici su napustili sastanak nezadovoljni odgovorima stečajnog upravnika i poručili da će istrajati u namjerama da dođu do svih informacija i devet prosječnih republičkih plata. Sljedeći sastanak radnika Famos Koran AD Pale, će biti održan 19.04.2013. godine, sa početkom u 9:30 h.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qwThr4MMKXc}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare