Održan Sajam zapošljavanja u Palama

0

Na Sajmu zapošljavanja, održanom danas na Palama, učestvovalo je četrdesetak poslodavaca iz Republike Srpske i Crne Gore koji su iskazali potrebu za oko 150 radnika.

Menadžer IPA projekta prekoranične saradnje “Razmjena praksi radi boljeg upravljanja politikama zapošljavanja u prekograničnom regionu“ Petar Marinković rekao je novinarima da je sajam organizovan u okviru IPA projekta koji realizuju Zavod za zapošljavanje RS i Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Marinković je naveo da se na sajmu očekuje prisustvo oko 500 nezaposenih lica i izrazio nadu da će ovo biti jedan od najboljih i najvećih sajmova ove vrste na području RS i da će rezultati biti mnogo bolji nego proteklih godina.

“Imamo oko 40 poslodavaca koji su došli da se predstave i da `pokupe` za sebe najveće i nabolje kadrove. Postoji nekoliko deficitarnih kadrova, a na sajmu je prisutan lanac robnih kuća `Merkator` iz Crne Gore koji traži neograničen broj mesara“, rekao je Marinković.

On je dodao da na sajmu učestvuje i firma iz Slovenije koja traži 20 tesara koji će raditi u Njemačkoj, kao i hoteli sa Jahorine koji traže konobare, kuvare i sobarice.

Rukovodilac Centra za ljudske resurse u okviru Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Nada Radovanić rekla je da je cilj Sajma razmjena praksi i upoznavanje poslodavaca i nezaposlenih lica kako bi se postiglo što brže i kvalitetnije zapošljavanje i razmjena evidencije između ova dva zavoda.

“Naša saradnja je uspostavljena unazad tri-četiri godine, a rezultat je i ovaj zajednički sajam koji realizujemo u okviru IPA projekta“, navela je Radovanićeva.

Ona je izrazila žaljenje što je do sada razmjena išla najčešće jednosmjerno, odnosno što su samo poslodavci iz Crne Gore zapošljavali nezaposlena lica iz Srpske i izrazila nadu da će u budućnosti biti obostranog zapošljavanja.

Njegoš Poljaković, direktor firme “Stanišić“ iz Ljubogošta kod Pala, rekao je da će firma iskoristiti ovogodišnji sajam da predstavi nove proizvodne kapacitete i mogućnosti, te da će iznijeti ponudu za zapošljavanje 10 novih radnika.

U okviru međunarodnog Sajma zapošljavanja održan je okrugli sto o temi “Efikasnije zapošljavanje radnika, bolja komunikacija poslodavaca, nezaposlenih i službi zapošljavanja“, kome su prisustvovali predstavnici Zavoda za zapošljavanje RS i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, kao i poslodavci koji su učestvovali na Sajmu.

IPA projekat pregranične saradnje “Razmjena praksi radi boljeg upravljanja politikama zapošljavanja u prekograničnom regionu“ sufinansira EU.

Fotografije:

sajam_zaposljavanja1.jpg
sajam_zaposljavanja10.jpg
sajam_zaposljavanja11.jpg
sajam_zaposljavanja2.jpg
sajam_zaposljavanja3.jpg

sajam_zaposljavanja4.jpg

sajam_zaposljavanja5.jpg
sajam_zaposljavanja6.jpg
sajam_zaposljavanja7.jpg
sajam_zaposljavanja8.jpg
sajam_zaposljavanja9.jpg

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=ZsU_xL40FCE&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare