Održan „Ručak sa ambasadorima“ povodom Dana prijateljstva

0

JAHORINA – Na Jahorini je danas, simbolično na Međunarodni dan prijateljstva, organizovan „Ručak sa ambasadorima“, kao veoma značajan događaj za jačanje diplomatskih i prijateljskih odnosa, promociju ove olimpijske planine, Republike Srpske i BiH.

Ručak u Olimpijskom baru na vrhu planine realizovan je u prisustvu domaćina Dejana LJevnaića, direktora Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“, te brojnih ambasadora akreditovanih u BiH.

Čelnici OC ugostili su ambasadore Sjeverne Makedonije Ekrema Ebibija, Norveške Olava Rejinertsena, Austrije Martina Pamera, Slovačke Martina Kaču i Mađarske Kristijana Poša.

Ručku je prethodila prezentacija planova i postignutih rezultata OC „Jahorina“, a potom su svi prisutni uživali u vožnji jahorinskim bobom na šinama koji je jedan od najdužih u regionu.

Predstavljeni su rezultati uspješnih investicionih projekata, novih ljetnih sadržaja, kao i za promociju turističkih potencijala planine, saopšteno je iz OC „Jahorina“.

Tokom sastanka razgovarano je i o predstojećoj zimskoj sezoni, ponovnoj realizaciji događaja „Trka ambasadora“, ali i ekološkim radionicama koje je potrebno realizovati u prirodi s ciljem širenja svijesti o ekologiji, značaja očuvanja prirode i zdravog načina života.

„Danas su ambasadori zajedničkim snagama dali diplomatski sjaj Jahorini i pozicionirali je kroz dolazak turista iz njihovih zemalja na mjesto najpoželjnije turističke destinacije u ovom dijelu Evrope“, ističe se u saopštenju Olimpijskog centra „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments