Održan polučasovni štrajk

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi Unije tri sidikata – Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske, Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara i Samostalnog sindikata radnika, zaposlenih u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, organizovali su danas u bolnici Istočno Sarajevo polučasovni štrajk.

Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić izjavila je novinarima da su se radnici odlučili na protest zbog ugoržavanja elementarnih ljuskih i zakonom zagarantovanih prava koji proizilaze iz radnog odnosa, poput prava na redovnu isplatu plata sa svim doprinosima i prava na isplatu naknade za prevoz regulisanu kolektivnim ugovorom.

“Radnici bolnice u Istočnom Sarajevu svoje obaveze iz radnog odnosa uredno su ispunili. Mi smo, svako u okviru svoje spreme i radnog mjesta na koje je raspoređen, obavili sve zadatke koje je poslodavac postavio pred nas i za koje nam je obezbijedio adekvatne uslove, a nismo dobili još novermbarsku platu, naknade za prevoz se i dalje ne isplaćuju, dok se rješavanje problema trogodišnjeg doprinosa i ne nazire”, rekla je Janjićeva.

Ona je napomenula da radnici ove zdravstvene ustanove, koji brinu o zdravlju drugih ljudi, i dalje ne mogu ovjeriti sopstvene zdravstvene knjižice.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments