Održan maraton „Upoznaj Srpsku“

0
Vikimedijina zajednica Republike Srpske

VIŠEGRAD – Vikimedijina zajednica Republike Srpske organizovala je danas za učenike Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ iz Višegrada uređivački maraton „Upoznaj Srpsku 2018“, čiji je cilj proširivanje i obogaćivanje „Vikipedije“ informacijama o Republici Srpskoj, kao i promocija Srpske na internetu.
Koordinator ovog projekta Bojana Podgorica rekla je da je uređivački maraton važan za promociju Višegrada, kao i Srpske, s obzirom na to da je „Vikipedija“ jedan od najposjećenijih sajtova današnjice.

„Vodili smo računa o izboru tema, a to su književnost, istorija, turizam, religija, umjetnost i biografije poznatih ličnosti, s ciljem da budu edukativnog karaktera kako bi učenici proširili znanja“, navela je Podgorica.

Ona je istakla da međunarodni partneri Vikimedija Levant i Vikimedijina korisnička grupa Grčka u svojim zemljama organizuju uporedo uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj.

„Tom prilikom će se kreirati sadržaji vezani za Republiku Srpsku na `Vikipediji` na grčkom i na arapskom jeziku, a prva radionica će biti održana na Hašemit univerzitetu u Jordanu“, rekla je Podgorica.

Prema njenim riječima, u okviru ovog projekta biće održana i foto-tura u saradnji sa foto-klubom iz Višegrada.

Pedagog Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Sandra Pecikoza rekla je da je ova vaspitno-obrazovna ustanova prepoznala značaj ovih aktivnosti koje unapređuju obrazovni proces.

„Učenici koji učestvuju su već prošli obuku tako što su prethodno unosili `Vikimedijine` sadržaje, a planiramo u maju naredne godine još jednu sličnu radionicu“, rekla je Pecikoza.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare