Održan koncert Muzičkog ansambla „Pale“

0

HAN PIJESAK – U Domu kulture na Han Pijesku održan je koncert Muzičkog ansambla „Pale“ pod nazivom „Pjesme moje“, a publika je imala priliku da čuje Splet Rukoveti Stevana Mokranjca, duhovne, etno i brojne druge pjesme.

Predsjednik Udruženja muzičkog ansambla „Pale“ Ivana Cerović rekla je novinarima da je ovo drugi koncert na Han Pijesku kojem se uvijek vraćaju.

„Ova opština, iako sa malim brojem stanovnika, ima razvijen kulturni život i osjećaj za umjetnost, a, to treba podržati“, izjavila je Cerovićeva, koja je i muzički rukovodilac hora.

Cerovićeva je navela da Muzički ansambl „Pale“ pod ovim imenom djeluje od februara i broji 30 članova hora i sedam članova orkestra.

Ona smatra da Istočno Sarajevo zaslužuje samostalno udruženje koje će se potruditi da njeguju kulturu, umjetnost, folklor, tradiciju i sve ono što se veže za naše podneblje.

Direktor pjesačkog Centra za omladinu i sport „Pogled“ Tatjana Janjić rekla je nakon koncerta da sa Cerovićevom imaju dobru saradnju koja će biti nastavljena.

Organizator koncerta Muzičkog ansambla „Pale“ organizovala je Javna ustanova Centar za omladinu i sport „Pogled“ na Han Pijesku.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare