Održan koncert klasične muzike

0

MILIĆI – U Milićima je večeras održan koncert klasične muzike na kojem su nastupili mladi gitaristi Anđela Mišić i Tina Stanković, te violinista Ognjen Ilić.

LJubiteljima ovog muzičkog pravca, koji su se večeras okupili u Osnovnoj školi “Aleksa Jakšić” u Milićima, mladi instrumentalisti izveli su kompozicije velikana klasične muzike.

Za Anđelu Mišić i Tinu Stanković ovo je, istovremeno, bila i generalna proba za učešće na “Gitar art” festivalu, koji će od 12. do 17. marta biti održan u Beogradu.

Milićanka Anđela Mišić učenica je šestog razreda Muzičke škole “Vojin Komadina” u Zvorniku.

Publici u Milićima ona se predstavila sa kompozicijama Johana Sebastijana Baha, Fernanda Sora i Morela.

“Ovo je prvi put da učestvujem na takmičenju u Beogradu, koje je najjače na ovim našim prostorima i veoma sam uzbuđena zbog toga”, rekla je Anđela za Srnu.

Večerašnji koncert organizovali su OŠ “Aleksa Jakšić” i Muzička škola “Vojin Komadina” iz Zvornika.

Profesor gitare u zvorničkoj muzičkoj školi Dragan Nikolić rekao je da učenici te škole tokom godine učestvuju na više takmičenja u Srbiji i BiH.

“Na ovom takmičenju do sada su bila tek tri, četiri moja učenika, koji su imali izvanredne rezultate. Kriterijumi su strogi, takmičenje je dvoetapno i iz tog razloga mora da bude ozbiljniji pristup. Zato se ozbiljno i pripremamo”, rekao je Nikolić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments