Održan jednočasovni štrajk upozorenja, nakon kojeg je nastavljen rad

0

SOKOLAC – Najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja održan je jutros u svim proizvodnim jedinicama i pratećim službama Šumskog gazdinstva „Romanija“ na Sokocu, rekla je Srni potpredsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije tog preduzeća Slavica Elez.

Elezova je rekla da je rad prekinut od 7.00 do 8.00 časova, a da su se potom radnici vratili svojim obavezama.

Ona je pojasnila da štrajk upozorenja nije nikakav vid pritiska već dugotrajan proces u kome se od marta sindikalna organizacija obraća Upravi preduzeća tražeći povećanje cijene rada.

„Sadašnja cijena rada je 140 KM, a jedinstveni udruženi sindikat, što znači sindikat svih gazdinstva i organizacionih djelova koji posluju u sastavu `Šuma Srpske` traže povećanje cijene rada na 175 KM“, rekla je Elezova, koja je i predsjednik sindikalne organizacije sokolačkog gazdinstva „Romanija“, u kojem je takođe na jedan čas prekinut rad.

Predsjednik sindikalne organizacije Šumskog gazdinstva „Visočnik“ koja djeluje u Jedinstvenoj udruženoj sindikalnoj organizaciji Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ LJubica Terzić potvrdila je Srni da je jednočasovni štrajk upozorenja održan i u Gazinstvu na Han Pijesku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare