Održan jednočasovni štrajk upozorenja

0

VLASENICA – Radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ „Birač“ iz Vlasenice održali su jednočasovni štrajk upozorenja, zbog neisplaćenih plata za decembar prošle i januar ove godine, i najavili da će, ukoliko im do petka, 27. marta, ne budu isplaćene plate, stupiti u generalni štrajk.

Predsjednik Sindikalne organizacija ŠG Miladin Pejanović rekao je da su radnici „Birča“ pokušali u razgovoru sa rukovodstvom preduzeća da riješe ova pitanja, ali da nije bilo rezultata.

„Nismo dobili decembarsku i januarsku platu, dok u drugim dijelovima Javnog preduzeća ljudi već dobijaju februarsku platu“, naveo je Pejanović.

Vlasenički šumari, posredstvom sindikalne organizacije, zatražili su hitan sastanak sa rukovodstvom JP „Šume Republike Srpske“ i ŠG „Birač“, te predstavnicima Granskog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske radi dogovora o ispunjavanju zahtjeva i redovnoj isplati plata, u skladu sa Zakonom o radu i Pojedinačnim kolektivnim ugovorom, rekao je Pejanović.

Direktor ŠG „Birač“ Samojko Palangetić rekao je Srni da o tome da li će zahtjevi sindikata biti ispunjeni odlučuje uprava javnog preduzeća s obzirom na to da „Birač“ nije pravni subjekat, i sve pare koje dolaze su na centralnom računu „Šuma Republike Srpske“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare