Održan humanitarni koncert za Snežanu Puhalo

0

Humanitarni koncert za liječenje Snežane Puhalo /24/ iz Kalinovika održan je na Palama u organizaciji Savjeta mladih Pale, Opštinske organizacije /OO/ Crvenog krsta i Udruženja građana „Internos“.

Predsjednik Savjeta mladih Pale Nevena Maletić naglasila je da je ovo prva akcija za Snežanu, koja se nalazi na liječenju u Padovi, a da planiraju da organizuju još manifestacija jer je za transplantaciju jetre potrebno oko 85.000 evra, ne računajući druge troškove.

Maletićeva je napomenula da su i u tržnim centrima i kafićima na Palama postavljene kutije u koje posjetioci mogu da ostave novac i izrazila nadu da će uspjeti da prikupe potrebna sredstva.

„I na koncert se odazvao veliki broj sugrađani koji žele da pomognu Snežani“, rekla je ona.

Cijena ulaznice za koncert, koji je sinoć održan u „Ajriš pabu“, bila je tri KM, a gosti su mogli da daju i dobrovoljni prilog.

Predstavnik OO Crvenog krsta Pale Sofija Tovarović kaže da ova organizacija dugo sarađuje sa Savjetom mladih i da ovo nije prva humanitarna akcija.

„Ova humanitarna akcija je korak za Snežanin život i najvažnije je da se ona izliječi i da bude dobro“, naglasila je Tovarovićeva i dodala da će nastaviti sa sličnim aktivnostima i narednih dana.

Predstavnik Udruženja građana „Internos“ Mirjana Jovović navela je da je planirano da se organizuju još tri manifestacije radi prikupljanja sredstava za Snežanu Puhalo.

„U kontaktu sam sa njenom sestrom koja je rekla da su Snežani u Padovi urađeni prvi nalazi i da su rezultati dobri“, dodala je Jovovićeva.

Član muzičke grupe koja je zabavljala goste u „Ajriš pabu“ Luka Novosel istakao je da je sa svoja tri druga odlučio da se uključi u ovu humanitarnu akciju kako bi pomogli Snežani da ozdravi.

Snežani Puhalo, iz sela Jelašca kod Kalinovika, na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu ustanovljena je ciroza jetre, koja upućuje na Vilsonovu bolest. Bolest je u posljednjem stadijumu, pa je jedini spas hitna transplantacija, ali ne od živog donora, što dodatno usložnjava liječenje.

Transplantaciju jetre, kakvu struka predlaže, moguće je uraditi u Padovi u Italiji, a prema preliminarnim podacima potrebno je 85.000 evra ne računajući troškove za pregled, predtransplantacione nalaze, postoperativne terapije, kontrolu i druge prateće troškove.

Snežana Puhalo ostala je bez majke u sedmoj godini, a od njene petočlane porodice koja živi na selu jedino je brat zaposlen.

Od danas, svi koji žele da pomognu moći će putem „M:telovog“ humanitarnog broja 1415 da pozovu i doniraju jednu KM za Snežanino liječenje.

Sredstva za pomoć Snežani Puhalo mogu se uplatiti na račune otvorene kod NLB banke Banjaluka u KM: 562-006-81086626-27 i devizni /IBAN : BA395620068137887951/SWIFT BIC RAZBBA22, na ime Snežana Puhalo /JMBG: 1012993136532/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare