Održan Godišnji koncert KUD-a “Božo Koroman Manga”

0

U Palama je sinoć u Kulturnom centru Pale održan Prvi godišnji koncert Kulturno umjetničkog društva “Božo Koroman Manga” iz Podgraba.

Publici su se predstavili članovi dječijeg i omladinskog ansambla folklorne sekcije, članovi guslarske i sekcije izvornog pjevanja. Kulturno umjetničko društvo “Božo Koroman Manga” je osnovano prošle godine i publika je imala priliku vidjeti divne koreografije koje su pripremane u proteklom periodu.

Za tako malo vremena, učinjeni su veliki napori kako bi se obezbijedile nošnje i rekviziti, a Godišnji koncert je bila idealna prilika da se uruče zahvalnice i spomenu svi oni koji su pomogli radu društva.

Specijalni gosti koncerta bili su Kulturno umjerničko društvo Zagorje iz Kalinovika i Kulturno umjetničko društvo Mladost Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/kud-bozo-koroman-manga-podgrab-2013/] width=[54] height=[54] title=[KUD Božo Koroman Manga] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments