Održan Drugi školski jesenji sajam

0
Održan Drugi školski jesenji sajam

NOVO GORAŽDE – U područnoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Novom Goraždu održan je Drugi školski jesenji sajam humanitarnog karaktera sa ciljem razvoja i napretka ove škole, a novac koji bude prikupljen od sajma biće utrošen, uz koordinaciju učenika i nastavnika, za ono što im je najneophodnije u školi.

Nastavnica srpskog jezika Sanja Vučelja rekla je novinarima da je Sajam osmišljen kao manifestacija društvenog i kulturnog karaktera u svrhu prikupljanja materijalnih sredstava za uređenje škole.

Ona je dodala da je cilj prvenstveno, da se učenici angažuju, sarađuju međusobno i naprave sami svoje proizvode koje su izlagali i prodavali.

Vučelja je istakla da je većina napravljenih proizvoda bila od recikliranih materijala i jesenjih dekoracija iz prirode.

Sajam je okupio djecu, nastavnike i roditelje i u tome je i najveći značaj sajma.

Sajmu je prisustvovala i načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković koja je istakla da je osnovna karakteristika ovog sajma što su učenici prvi put organizovali sajam u prostorijama svoje škole.

„Fantastična organizacija učenika, učitelja i nastavnika, bila je upotpunjena velikom posjećenosti od strane roditelja i građana, koji su došli da podrže učenike i da nagrade njihov trud“, dodala je Petkovićeva.

Ona je navela da su svi predstavljeni radovi su kreativni, svaki na svoj način, ali ono što je ljepota cijelog događaja je to je da svaki predmet urađen sa puno ljubavi i truda koji su djece zajedno sa svojim nastavnicima uložili“, rekla je ona.

Ona je istakla da su vesela lica djece, ono što ostaje u sjećanju za sve njih, te da najveća ulaganja treba da budu u škole u znanje i djđecu, da bi budućnost svima bila ljepša.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare