Održan dječiji muzički festival „Palčića“

0

U Kulturnom centru Pale večeras je održan Treći dječiji muzički festival „Palčića“ na kojem je izvedeno 17 kompozicija. Domaćin festivala bio je Dječiji hor „Palčići“ koji se ove godine predstavio sa sedam novih pjesama, a 10 su izvela djeca iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Mađarske. Direktor Festivala Slaviša Guja rekao je da su se na Festivalu predstavla djeca koja su već učestvovala na nekim drugim festivalima u Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Francuskoj. On je naveo da je ova manifestacija revijalnog karaktera, te da su svi pobjednici i svi su dobili gran-pri festivala za osvojeno prvo mjesto. „Ovo je jedini festival gdje nema suza i razočarenja, svi su nagrađeni“, rekao je Guja, dodajući da je cilj ove manifestacije predstavljanje lijepih dječijih pjesama, druženje djece i promocija turističkih potencijala Jahorine, Pala i Istočnog Sarajeva.

On je podsjetio da su djeca danas posjetila etno-galeriju Ognjište i galeriju u Cekovića kući.

Potpredsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je opština Pale uvijek podržavala i da će podržavati kulturno-zabavne manifestacije, a posebno one u kojima učestvuju djeca.

Lasica je naglasio da su ovakvi festivali potrebni u svakom gradu i izrazio nadu da će se neki od ovih malih učesnika, kada postanu velike zvijezde, sjetiti i svojih početaka na ovom festivalu.

Učesnica festivala Jana Pavlović istakla je da joj ovo nije prvi festival i nastup i da je sretna što je upoznala nove prijatelje iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske.

Pokrovitelji Festivala su Skupština grada Istočno Sarajevo i opština Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare