Održan 12. Međunarodni festival folklora

0

VIŠEGRAD – Na Međunarodnom festivalu folklora, koji je večeras održan u Višegradu, učestvovalo je 300 mladića i djevojaka iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Otvarajući Smotru foklora, načelnik opštine Slaviša Mišković rekao je da je ovaj grad otvoren za sve mlade stvaraoce iz oblasti kulture, po čemu je sve prepoznatljiviji.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Bikavac“ Borislav Poljčić istakao je da je cilj festivala da okupi i zbliži mlade ljude, te da im pokaže znamenitosti i kulturu višegradskog kraja.

„Ovaj susret postao je prepozntaljiv kao foklorna, ali i turistička manifestacija, koja okuplja mlade iz različitih gradova“, kaže Poljčić.

Prije festivalske večeri svi folkloristi su učestvovali u tradicionalnom defileu od Trga palih boraca do Gradske dvorane, izvodeći dijelove iz svojih koreografija, što su Višegrađani i brojni turisti pozdravili aplauzom.

Međunarodni festival folklora zajednički su organizovali kulturno-umjetnička društva „Bikavac“ i „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ iz Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare