Odobreno poskupljenje za stambene objekte

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević dao je saglasnost na poskupljenje grijanja za 10 odsto za stambene objekte, što će iznositi 1,30 KM po metru kvadratnom. Kovačević je rekao Srni da je ovu saglasnost dao kako bi preduzeće “Gradske toplane”, koje ima jednu od najnižih cijena grijanja u Republici Srpskoj, moglo da nastavi sa radom.

On je podsjetio da se ovo preduzeće u septembru obratilo opštini, tražeći povećanje cijene grijanja, te da je saglasnost data, ali da je 12. novembra tadašnji načelnik opštine Slobodan Savić povukao tu odluku.

Napominjući da dug ovog preduzeća iznosi oko milion maraka, Kovačević je rekao da je razgovarao sa direktorom “Toplana” Nenadom Pavlovićem i da su zaključili da je povećanje cijena neophodno da bi se djelimično sanirao dug i obezbijedilo redovno poslovanje.

On je rekao da je JP “Gradske toplane” za ovu sezonu grijanja obezbijedilo gorivo uz pomoć opštine, koja je u avgustu dala garanciju od 137.000 KM.

Prema njegovim riječima, ovaj iznos predstavlja potraživanja opštine od preduzeća “Šumarstva”, koje je “Toplanama” dalo drvnu sirovinu u tom iznosu.

“Toplane su, međutim, uzele drvnih sortimenata u vrijednosti 167.000 KM i budžetom za 2013. godinu je pokrivena ta razlika od 30.000 KM”, dodao je Kovačević.

Ostale su iste cijene grijanja za poslovne prostore – 2,70 KM, kao i za obrazovne i zdravstvene prostore 2,40 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments