Odmiču radovi u skladu s planom

0

Građevinski radovi na izgradnji Univerzitetske ulice napreduju i odvijaju se u skladu s planom, bez kašnjenja. Do sada je završen kompletan iskop kao i 80% radova na odvodnji i drenaži, a u toku je postavljanje ivičnjaka i priprema podloge za asfaltiranje.

Uporedo sa ovim radovima, užurbano se radi i na izgradnji nastavka gradskog šetališta, Studentskog trga i Sabornog hrama za koji je u toku protekle godine Opština Pale uložila oko 90.000 KM za nabavku zvona, izgradnju fekalne i kišne kanalizacije i toplovoda, a u narednoj godini planirani su radovi na vanjskom uređenju crkve vrijednosti 70.000 KM.

Trenutno, u postupku javnih nabavki su radovi na asfaltiranju parkinga kod Pravnog fakulteta u Palama, asfaltiranje puteva prema naseljima Osrtošnik u Palama i Butile u Mokrom, asfaltiranje ulica Ivana Kosančića u naselju Dušanovo, Hajduk Veljka i Trebevećke, potom asfaltiranje puta Crna Stijena – Ćemanovići – Careve Vode, asfaltiranje i sanacija puta u Ljubogošti, asfaltiranje raskršća u Krivodolima i pristupne ulice kod crkve u Mokrom.

Završeni su radovi na adaptaciji prostora za potrebe područnog odjeljenja Osnovne muzičke škole u Sportsko poslovnom centru „Peki“.

Ovim projektom vrijednosti 40.000 KM obezbijeđeno je 150 m2 prostora za potrebe Osnovne muzičke škole gdje će već od naredne školske godine 150 učenika sticati nova znanja u savremenim kabinetima.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/pale-izgradnja-29-6-2015/] width=[54] height=[54] title=[Odmiču radovi u skladu s planom] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare