Odlična organizacija bolnice „Srbija“ u vrijeme epidemije virusa korona

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo organizacijom Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu u vrijeme epidemije virusa korona, te kako su zdravstveni radnici ove ustanove odgovorili na epidemiju i liječili pacijente.

Šeranić je rekao novinarima da je sa rukovodstvom Bolnice danas razgovarao i o budućim aktivnostima i organizaciji ove zdravstvene ustanove u oktobru, kada bi moglo da dođe do novog talasa virusa korona i kada se dešavaju učestalije respiratorne infekcije.

Šeranić je naveo da je sa rukovodstvom pregledao stanje opreme i medicinskih sredstava kojima raspolaže bolnica, te da je dogovoreno organizovanje određenih stručnih skupova, kako bi medicinski radnici iz Republike Srpske imali priliku da razmijene iskustva i kako bi se mogli pripremiti za novi talas virusa korona.

„U fokusu su bile aktivnosti koje se trenutno rade u ovoj bolnici“, rekao je ministar zdravlja nakon razgovora sa rukovodstvom Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da je u toku rekonstrukcija objekta „Banjaluka“, budućeg centra transfuzije u Istočnom Srajevu.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija izjavio je da je Šeranića upoznao o svim mjerama koje je bolnica preduzimala za vrijeme epidemije virusa korona, odnosno o mjerama i uputstvima koje je ova zdravstvena ustanova primjenjivala, na preporuku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Šešlija je rekao da je u Bolnici „Srbija“ trenutno smještena jedna osoba kod koje je potvrđen virus korona, te da je prvi nalaz ovog lica bio negativan i da se nada da će biti i drugi, što bi značilo da se ovo lice oporavilo.

„Do sada je u Bolnici `Srbija` uzeto 308 briseva, a 15 lica koje je bilo pozitivno na virus korona je bilo hospitalizovano u ovoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je Šešlija, te istakao da nije bio nijedan slučaj zaraze virusa korona među zdravstvenim radnicima i osobljem.

Prema njegovim riječima, preminulo je jedno lice kod kog je utvrđeno prisustvo virusa korona, a koje je imalo više udruženih hroničnih bolesti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare