Odigrano 9. i 10. kolo Lige rekreativaca u malom fudbalu

0

Liga rekreativaca u malom fudbalu ušla je u sami finiš takmičenja prvog dijela takmičenja. Preostalo je da se odigra posljednje 11. kolo 25. novembra /nedjelja/ i biće spuštena zavjesa na prvi dio takmičenja. U SC “Olimp” odigrani su mečevi 9. i 10. kola.

U devetom kolu strijelci su bili raspoloženi i postignuto je 37 golova. Dogodilo se iznenađenje, “pao” je i SDS “Stari Grad”. U sportskom nadmetanu bilo je i čvrstine, pokazana su dva žuta i jedan crveni karton. Susrete je vodio i uspješno priveo kraju sudija Božo Golijanin.

U prvoj utakmici dvodnevnog programa fudbalsko znanje na “petoparcu” odmjerili su Kafe Pavle i Roseneri. U sportskom nadmetanju koje prolazi bez kartona, Kafe Pavle je bolji i slavi sa 9:3. Susret je obilježio petostruki strijelac pobjedničke ekipe Sanjin Knežević, a podršku je imao od Vladimira Kulašinca i Milenka Đerića koji su po dva puta upisali u strijelce. Za poraženu ekipu golove su dali: Vito Jugović, Bojan Jakovljević i Zoran Konjokrad.

U sudaru sportskih prijatelja iz “Skale” raspoređenih u ekipe Kafe Bari i Ćaće u tvrdoj utakmici, poslije velike borbe slavio je razultatom 2:1 “Bari” koji je bio u punom sastavu i sa Sašom Karađžićem. U pobjedničkom timu fudbalsko majstorstvo su iskazali: Stanislav Guja-Stane i Goran Radović, koji su bili i strijelci. Kapitenski je odigrao Darko Regoje-Bati, a dobro je “gazio” i Draženko Doder-Skala. Poražena ekipa bila je u najboljoj postavi sa Mladenom Trobokom-Trobom, Dejanom Ždralom i Božidarom Elezom-Grobarom. Ćaće su se čvrsto borile, ali nisu imale sreće da učine više od časnog poraza i pored toga što su u svojim redovima imali raspoloženog Milana Tadića-Taleta, strijelca jedinog gola. Žuti karton je dobio Mladen Elek.

Poletna ekipa Head Shop koju krasi mladost i želja za nadmetanjem priredila je iznenađenje. Savladali su zasluženo razultatom 5:2 lidera lige Stari Grad, koji je sve učinio da izbjegne poraz. Igrali su u polju i sa šest igrača pa je Đoka Dragutinović mijenjajući golmana igrao rukom i opravdano zaradio crveni karton. Pobjedničkom slavlju “Head Shopa” pridonijeli se strijelci: Nikola Skokić, Milorad Samarđžija, Milan Stanišić-Stana i dvostruki strijelac izvanredni Đorđe Elek. Pogodcima za Stari Grad poraz su ublažili: Nenad Samarđžić i Jovica Vukadin. Pobjednike je predvodio kapiten Milan Stanišić-Stana, a ekipu su činili: Đorđe Elek, Slaven Vučičević, Velibor Čvoro, Nikola Skokić, Milorad Samarđžija, Ognjen Lazarević, Luka Bojanić, Đorđe Jugović, dok je na golu pouzdani Miloš Malović-Mala. Savjetima sa klupe su vođeni i bodreni od Ognjena Erića-Ere.

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između MDM i Kafea Čarli. U sportskom nadmetanju koje je prošlo bez kartona slavio je MDM razultatom 4:2. Mokrani su se borili hrabro, ali su pali u drugom poluvremenu. U listu strijelaca kod pobjednika su se upisali: Nikola Brezo (2), Predrag Teletina i Siniša Golijanin. Pogodke za Čarli dali su: Đorđe Čeremiđžič i Goran Ćorluka.

Ekipu “MDM” krasi borbenost, čvrstina u igri, a i fudbalski su spremni. Na “vratima” je sigran Miloš Pelemiš-Peka, konce u igri vuče odlični strijelac Nikola Brezo, a dokazani su i prekaljeni u fudbalskom nadmetanju i ostali: Kapiten Predrag Teletina, Branko Stevanović, Siniša Golijanin, Mladenko Vučičević, Nemanja Galin, Velibor-Veka Čvoro, Nenad Janković i Đorđe Kusmuk.

U sportskom okršaju između Majnexa i Velikh Šuma postignuto je devet golova. Žuti karton dobio je Bojan Cvjetanović. “Oktani” su dobro sagorijevali, bili su u punoj ofanzivi, golgeterski rasoloženi, trpali su i brojali do 7:2. Strijelci za pobjednika bili su: Vladimir Remović (2), Predrag Kuzmanović (2), Miloš Granzov, Milan Ilić-Rambo i Miljan Radović. Čast poraženog sastava spasili su: Rajko Cicović i Miloš Elez.

9. Kolo / Razultati

Kafe Pavle – Rosoneri 9:3
SDS Kafe Bari – Ćaće 2:1
SDS Stari Grad – Head Shop 2:5
Kafe Čarli – MDM 2:4
Velike Šume – Majnex 2:7

Slobodna je bila ekipa Kafe Bolero

U 10. kolu Lige rekreativaca u malom fudbalu postignuto je 36. golova. Kolo je proteklo je u sportskom duhu sa jednim žutim kartonom. Kolo su obilježille Velike Šume koje su u odličnom susretu i uzbudljivom meču slavile razultatom 3:2 protiv favorizovane ekipe MDM. Do vrijedne i zaslužene pobjede “Šume” su stigle golovima: Ranka Petrovića, Miloša Eleza i Milana Govedarice. Dvostruki strijelac za poraže bio je Nikola Brezo. Poslije utakmice “alfa i omega” ekipe pobjednika, iskusni i prekaljeni fudbalski zaljubljenik Radislav Petrović-Gene nije krio zadovoljstvo prikazanom igrom i ostvarenom pobjedom. Smatra da je liga pun pogodak i da je ispunila očekivanja.

U nadmetanju između Head Shopa i Čarlija razultatom 2:1 slavio je Head Shop, a do pobjede dolaze golovima Slavena Vučičevića. Strijelac za poražene bio je Nenad Rebrenović.

U sportskom  sudaru Starog Grada i Ćaća kvalitet i pozicija na tabeli bila je na strani Starog Grada koji je pobijedio 5:1. Slavlje pobjedničkoj ekipi, pogocima donijeli su: Radovan Ždrale-Patak (2), Jovica Vkadin (2) i Bojan Ilić. Čast “Ćaća” spasava Mladen Elek.

U utakmici između Kafe Bari i Rosonera postignuto je 13. golova. Pobijedio je Bari 12:1. Rosoneri su bili u sastavu: kapiten Vito Jugović, Bojan Brčkalo-Brke, Mile Đurić, Pero Slagalo i na golu  Njegoš Cicović. Cijeli meč su se nadmetali sa igračem manje. Dali su sve od sebe, hrabro su se borili, pokazavši još jednom sportski duh, fer plej i ne malo fudbalsko znanje. Počasni pogodak za poražene djelo je izvanrednog Pera Slagala, a strijelci za pobjednike bili su: Miljenko Stjepanović (4), Darko Regoje-Bati (3), Goran Radović (2), Milan Karna (2) i Saša Karađžić (1). Žuti karton, Njegoš Cicović.

U posljednjoj utakmici 10. kola između “kafeđžija” Pavla i Bolera slavio je Pavle razultatom 6:2. U listu strijelaca kod pobjednika su se upisali: Vladimir Kulašinac (2), Milanko Đerić (2), Sanjin Knežević (2), dok su Goran Bajić i Miloš Begović bili strijelci kod poraženih.

U sastavu Bolera bili su i povratnici Dragan Vukadin i Vladan Cicović, a nedostajao je prekaljeni fudbalski vuk i pokretačka snaga ekipe Zoran-Trunjo Kosorić, pa je poraz bio neminovan.

10. kolo / Razultati

MDM – Velike Šume 2:3
Head Shop – Čarli 2:1
Ćaće – SDS Stari Grad 1:5
Posoneri – SDS kafe Bari 1:12
Kafe Pavle – Kafe Bolero 6:2

Slobodna je bila ekipa Majnex

Tabela

1. SDS Stari Grad 24
2. SDS kafe Bari 22
3. MDM 19
4. Head Shop 18
5. Majnex 14
6. Velike Šume 13
7. Kafe Čarli 11
8. Ćaće  10
9. Kafe Pavle 10
10. Kafe Bolero 4
11. Rosoneri 0

Strijelci

12. Radović Miljan, Brezo Nikola
11. Dragutinović Đorđe, Karna Milan, Knežević Sanjin
10. Ilić Bojan
9. Cvjetanović Bojan, Kulašinac Vladimir
8. Vukadin Jovica, Elek Đorđe, Stanišić Milan-Stana
7. Vuksanović Slaviša, Jakovljević Bojan, Golijanin Siniša, Miljenko Stjepanović-Skala

Parovi: 11. kolo 25. novembar /nedjelja/

10h SDS kafe Bari – Kafe  Bolero
11h SDS Stari Grad – Rosoneri
12h Kafe Čarli – Ćaće
13h Velike Šume – Head Shop
14h Majnex – MDM

Slobodna je ekipa Kafe Pavle

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments