Odigrano 21. kolo Asa Osiguranje – Lige rekreativaca

0
foto arhiva

Paljanska „Asa Osiguranje – Liga rekreativaca“ u režiji zaljubljenika čarobne igre na petoparcu u najljepšem sportskom duhu ulazi u završnicu. Sljedećeg vikenda u posljednjem kolu slijedi rasplet. Lider Kumbara u posljednji meč ulazi sa tri boda prednosti, odgovara im „X“ i prema prognozama kladioničara, gotovo da je sigurno da će odbraniti šampionski pehar.

U sklopu pretposljednjeg 21. kola majstori malih fudbalskih terena u SC „Olimp“ u prazniku za dušu priredili su sjajno rekreativgno sportsko popodne začinjeno goleadom.  

Strijelci su bili raspoloženi i rekornih 45 puta pogađaju mrežu. U prosjeku devet po meču. Igralo se kako i dolikuje pravim rekreativcima, srčano, viteški u duhu fer pleja i sudijski dvojac Božo Golijanin Fonso i Aleksandar Skoko pokazuju jedan žuti karton.

Odličnu partiju pruža i kolo igrom obilježava, razgoropađeni strijelac za devetkom na leđima, Darko Regoje Batistuta / Bari AS koji het trikom ruši Konobu Berak, a najbolja jedinica je bio Miloš Pelemiš Peka iz Kumbare.

Poslije poraza u derbiju sezone, prošlog vikenda od Kumbare izabranici tim menadžera Slaviše Čvora – Kafe Pavle, vraćaju se na pobjednički kolosjek. Demolirali su Plato sa ubjedljivih 12:2 i zadrželi priključak u borbi za prvo mjesto. Bez dvojbe prvo ime meča bio je sedmostruki strijelac Đorđe Radić koji brusi formu i za turnir na Koranu. Sokolačkog asa prate Saša Cicović i Vladanko Zeković sa po dva, te Darko Lučić sa jednim pogotkom. Rapsodiju u „žuto crnom“ podržavaju i Rajko Koprivica i na vratima Blagomir Blago Jokišić. Pobjeda ima i veći sjaj sa saznanjem da su nedostajali plej mejker Dušan Paprica, duša ekipe i kapiten Vladimir Kulašinac i borbeni Velibor Veka Čvoro.

Odbranu „kafedija“ matirali su Božidar Božo Elez i Velimir Ivanović, a savjeti sa klupe profesora Siniše Karišika nisu dali razultata. Uz to nedostaje kostur sastava Dejan Klačar, Milan Tadić, Dalibor Božić i Arsen Hršim i razultatski debakl i pored majstorstva Miloša Vuksanovića, Milana Dragaša, Dejana Gazivode, Vladana Golijanina i na vratima svestranog Predraga Karišika Benzeme nije se mogao izbjeći.

Vodeća Kumbara bila je ubjedljiva i zasluženo je pobijedila Silvu Solis sa razultatom 5:2 i na taj način zadržava lidersku poziciju. Poraženog na koljena bacaju, nekadašnja perjanica „Sokolova“ iz Istočnog Sarajeva dvostruki strijelac Đorđe Lackanović, a pobjedu su ovjerili Milan Čvoro, kapiten Dule Šehovac i lider ekipe Nikola Blagojević. Zapažen nastup imao je i povratnik u sastav Boris Palamar, a loptu u mrežu Kumbare smjestili su Branislav Guja i Nenad Samardžić.

Uzbudljivu utakmicu punu dinamike i preokreta uz to začinjenu sa 10 pogodaka odigrali su Dječaci i Olimp / Fauna R, a na kraju je bilo 5:5 pa su bodovi podjeljeni. Za Dječake „tresu“ dva puta Nikola Skokić, jednom se u listu strijelaca upisai Saša Jokić, Milan Stanišić i Nenad Tadić, a bod su izborili Luka Bojanić i Nemanja Mrajanović. Sa klupe su vođeni i bodreni od strane trenerskog dvojca Ognjena Erića Ere i Gorana Ristića Rileta.

Odbranu dječaka izigrali su Mladen Janković (3), Bojan Gluhović i Srđan Jokić, a Saša Cicović, Zoran Škipina , Milomir Lopatić, Dražen Obradoivić i Radislav Petrović Gene bili su raspoloženi za igru i dobru rekreaciju.

U odlčnom izdanji bili su i Perićevi Enterijeri koji razultatom 5:1 bacaju na koljena i ruše MDM mašineriju. Poraženom skalp uzimaju Igor Obradović (2), Nemanja Subotić, Miodrag Prodanović, i Đorđe Cicović, a ostali iz sastava Vladimir Kaurin, Dragan Peleksić Kigen i na „vratima“ Srđan Džilit bili su u dobrom ritmu, kolektivnom duhu i daju pun doprinos  „rušenju“ sportskog rivala. Čast poraženog spasava Goran Ćorluka.

Izuzetno zanimljivu i neizvijesnu utakmicu sa puno preokreta odigrali su Bari Alpha Security i Konoba Berak. Teško, ali sasvim zasluženo razultatom 5:3 slave „Barani“.

Poraženom presuđuje het trikom Darko Regoje Baristita, Stanislav Guja i Srđan Delipara, a pobjedu su pogurali, Slavko Marjanović, Goran Bajić i Milenko Ristivojević.

Za „Konobu“ mrežu pogađaju, Nebojša Štrbac (2) i Miroslav Mićo lazarević, a ostali iz sasata: Svanimir Marjanović, Nemanja Đurićić, Siniša Vuksanović, Aleksandar Okuka, Boris Jakovljević i golman Njegoš Petrović plijene fer plejom, sportskim duhom i daju pozitivan tok rekreativnom meču.

Slobodna je bila ekipa Džabulanija

Tim kola:

Miloš Pelemiš Peka  / Kumbara
Darko Regoje / Bari AS
Đorđe Lackanović / Kumbara
Nikola Skokić / Dječaci
Đorđe Radić / Kafe Pavle
Igor Obradović / Enrerijeri Perić

U nedjelju 29. maja u SC „Olimp“ u  terminu od 11:00 do 16:00 sati na rasporedu su mečevi posljednjeg kola.

Lider Kumbara igra protiv Barija AS i bod ih vodi do odbrane titule. Kafe Pavle u derbiju se sastaje sa Džabulanijem i matematika kaže da ih samo pobjeda i poraz Džabulanija vodi do šampionskog pehara. U mečevima za prestiž igraju Konoba Berak – Dječaci, Olimp Fauna R – Enterijeri Perić i  Plato – Silva Solis.

Slobodna će biti ekipa MDM

Razultati: 22. kolo

Enterijeri Perić – MDM 5:1 / 2:1

Obradović Igor( 2), Subotić Nrmanja, Đorđe Cicović / Enterijeri Perić

Goran Ćorluka / MDM

Igrač utakmice / Igor Obradović / Enterijeri Perić

Enterijeri Perić: Srđan Džilit, Miodrag Prodanović,, Dragan Peleksić Kigen,  Đorđe Cicović, Igor Obradović, Nemanja Subotić, Vlado Kaurin

MDM: Dejan Kapor, Igor Tošić, kapiten Mladenko Vučičević, Miljan Radović, Goran Čorluka, Nikola Brezo

Silva Solis – Kumbara 2:5 / 1:3

Lackanović Đorđe (2), Milan Čvoro, Duško Šehovac, Nikola Blagojević / Kumbara

Branislav Guja, Nrnad Samardžić / Silva Solis

Igrač utakmice: Đorđe Lackanović / Kumbara

Silva Solis: Nenad Janković,  Jovica Vukadin, kapiten Bojan Ilić, Đorđe Dragutinović, Branislav Guja, Marko Samardžić, Srđan Lučić, Nenad Samardžić, Sretko Vuksanović

Kumbara: Miloš Pelemiš, Branislav Guja, kapiten Duško Šehovac, Đorđe Lackanović, Luka Božović, Nikola Blagojević, Siniša Golijanin, Boris Palamar, Milan Čvoro

Dječaci – Olimp / Fauna R 5:5 / 1:1

Nikola Skokić (2),  Saša Jokić, Tadić Nenad, Milan Stanišić / Dječaci

Mladen janković (3), Bojan Gluhović, Srđan Jokić / Olimp Fauma R

Igrač utakmice: Nikola Skokić / Dječaci

Dječaci: Nemanja Marjanović, Saša Jokić, kapiten Milan Stanišić, Nenad Tadić, Nikola Skokić, Luka Bojanić,  Treneri Ognjen Erić Era, Goran Ristić Rile

Olimp/ Fauna R: Dražen Obradović, Saša Cicović,  Srđan Jokić, Bojan Gluhović, kapiten Mladen Janković, Zoran Škipina, Radislav Petrović Gene, Milomir Lopatić

Kafe Pavle – Plato 12:2 / 6:0

Đorđe Radić (7), Vladanko Zeković (2), Saša Cicović (2), Darko Lučić / Kafe Pavle
Božidar Elez, Velemir Ivanović / Plato

Igrač utakmice: Đorđe Radić / Kafe Pavle

Kafe Pavle: Dragomir Jokišić, Vladanko Zeković, Saša Cicović, kapiten Đorđe Radić, Rajko Koprivica, Darko Lučić,  Tim menadžer Slaviša Čvoro

Plato: kapiten Predrag Karišik, Velimir Ivanović,  Milan Dragaš, Božidar Elez, Dejan Gazivoda, Vladan Golijanin, Miloš Vuksanović,

Bari A.S – Konoba Berak 5:3 / 2:3

Darko Regoje Batistuta, Stanislav Guja, Srđan Delipara / Bari AS

Nebojša Štrbac  (2), Miroslav Lazarević / Konoba Berak

Žuti karton: Nemanja Đuričić

Bari Alpha Security: Milenko Ristivojević, Slavko Marjanović, Stanislav Guja, Srđan Delipara, Goran Bajić, kapiten Darko Regoje Batistuta

Konoba Berak: Njegoš Petrović,, Miroslav Lazarević, kapiten Nebojša Štrbac, Svanimir Marjanović, Aleksandar Okuka, Siniša Vuksanović, Boris Jakovljević, Nemanja Đuričić

Slobodan je Džabulani

Tabela

1. Kumbara  47
2. Kafe Pavle 44
3. Džabulani  42
4. Bari Alpha Security 36
5. MDM 31
6. Silva Solis 27
7. Olimp / Fauna R 23
8. Dječaci 15
9. Konoba Berak 15
10. Plato 14
11. Enterijeri Perić 8

Strijelci

35 – Đorđe Radić
28 – Đorđe lackanović
23 – Miljan Radović
21 – Maden Janković
20 – Nemanja Govedarica, Bojan Tepeš
19 – Srđan Delipara
18 – Bojan Ilić
15 – Nikola Blagojević
14 – Sretko Vuksanović, Đorđe Elek
13 – Vladimir Kulašinac, Rajko Cicović, Siniša Vuksanović

Parovi: 22. kolo / nedjelja 29.maj

11:00 Konoba Berak – Dječaci
12:00 Olimp Fauna R – Enterijeri Perić
13:00 Plato – Silva Solis
14:00 Džabulani – Kafe Pavle
15:00 Kumbara – Bari AS
Slobodana je ekipa MDM

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare