Odigrani mečevi 10. i 11. kola Lige rekreativaca u malom fudbalu

0

Liga rekreativaca u malom fudbalu Pale 2013/14 ulazi u sami finiš prvog dijela takmičenja. Još je preostalo da se odigraju dva kola koja su na rasporedu 30. novembra i 01. decembra se saznati i ko će prezimiti na tronu ligaške tabele.

Tokom vikenda u SC Olimp u režiji zaljubljenika i majstora malih fudbalskih terena odigrane su utakmice 10. i 11. kola. Igralo se izuzetno sportski u duhu fer pleja i na 12. utakmica pokazana su samo 3 žuta kartona.

Na čelo kolone vratio se Kafe Bar Bari koji je u oba meča slavio i Mig Trans Sjetlini i Džabulaniju odmakao je za dva, a Kumbari za tri boda.

Lijep fudbalski vikend pun dinamike i dobrih fudbalskih mečeva obilježava informacija da je ekipa ŠF Winner eliminisana iz daljeg toka nadmetanja zbog kršenja propozicija takmičenja, gdje je naznačeno da u Ligi ne mogu igrati igrači registrovani u bilo kojem fudbalskom savezu pod ingerencijom FIFA-e, UEFA-e i nacionalnih saveza. „Winner“ je u svom sastavu imao fudbalere koji su registrovani i igraju mečeve Kantonalne lige što je suprotno Pravilniku Udruženja fudbalera rekreativaca Pale i eliminisani su iz daleg takmičenja.

U lijepoj i sportskoj atmosferi odigrano je 11. kolo. Postignuto je 20 golova, igralo se viteški u duhu fer pleja i na šest mečeva pokazana su samo dva žuta kartona.

Dobro „gazi“ u derbiju protiv Džabulanija, Srđan Delipara / Kafe Bar Bari i podsjeća na najbolje dane iz svoje bogate profesionalne karjere, pa je igrač kola, a okvir gola najboje čuva Miloš Pelemiš – Peka / Mig Trans Sjetlina.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-24-11-2013/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tim kola

Miloš Pelemiš – Peka / Mig Trans Sjetlina
Srđan Delipara / Kafe Bar Bari
Duško Šehovac / Kumbara
Siniša Golijanin / Majnex
Aleksandar Gutalj / Mig Trans Sjetlina
Milomir Lopatić / Olimp

Razultati: 10. kolo

Mig Trans Sjetlina – Mibos 3:0 / 1:0

Izvanrednom utakmicom punom ritma i tempa Mig Trans Sjetlina i Mibos otvaraju derbijem 10. kolo. U korektnoj i borbenoj utakmici koja prolazi bez kartona „Sjetlani“ dobro voze, bili su na dobrom putu i golovima Vladimira Kovačevića (9), Miloša Pelmiša – Peke (39) i Aleksandra Gutalja (40) i šticari „tovare“ u mrežu Mibosa tri komada.

Pun doprinos slavljeničkom trijumfu daju i ostali iz ekipe: Nenad Bošlović – Bole, Dražen Kusmuk, Saša Cicović, Radivoje Gluhović, Srđan Kusmuk i Slaviša Arbinja.

Mibos daje sve od sebe, golgeterski nisu bili raspoloženi uz to namjerili su se na prepreku zvanu „vratar“ Peka i poraz je uslijedio.

Igrač utakmice Aleksandar Gutalj / Mig Trans Sjetlina

Igralo se muški i prilazi bez kartona.

MDM – Head Shop 0:5

MDM se nije pojavio na terenu i utakmica je registrovana službenim razultatom.

Džabulani – Kafe Bar Bari 1:2 / 0:0

U ljutom derbiju, a u fer i sportskom nadmetanju između Kafe Bar Barija i Džabulanija poslije teške i iscrpljujuće borbe „kafedžije“ razultatom 2:1 „smiruju“ Džabulani. „Barani“ se čvrsto postavljaju u odbrani, opasno kontrama prijete i na krilima raspoloženih strijelaca Srđana Delipare i Gorana Radovića dolaze do važne i zaslužene pobjede.

Pobjedničkom slavlju „kafedžija“ pridonose: „centralni vezni“ Stanislav Guja, borbeni Miljenko Stjepanović – Skala, Draženko Doder, Srđan Radović, Milan Pandurević i na golu sigurni Rade Čolaković, a kapitenski doprinos daje i Darko Regoje – Batistuta.

Taktičke zamisli je osmislio Aleksandar – Saša Karadžić, a igrači na terenu sproveli i pobjeda nije mogla da izostane.

Džabulani daje sve od sebe, rivalu igrom pariraju, ali nisu imali rješenja za čvrstu odbranu Barija, uz to u ekipi nema Dušana Paprice i sav trud raspoloženih za igru: Nedeljka Šuka, Nemanje Govedarice, Miljana Pušare, Bojana Čvora, Miljana Kusmuka i na golu Njegoša Petrovića nije urodio plodom, a ne pomažui ni savjeti sa klupe trenera Milana Đapića i slijedi minimalni poraz.

U posljednjim sekundama meča za Džabulani pogađa „mašina za golove“ Predrag Cicović.

Od sudije Boža Golijanina žuticu su dobili: Ognjen Mađareević / Džabulani i Miljenko Stjepanović / Skala / Kafe Bar Bari.

Igrač utakmice: Srđan Delipara / Kafe Bar Bari

Plato – Kumbara 1:3 / 1:1

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između Platoa i Kumbare i poslije odlične fudbalske predstave, gdje se rivali nisu štedili, a u sportskom okršaju koji prolazi bez kartona, bolje se snalaze fudbalski znalci iz Kumbare i zasluženo slave sa 3:1.

Pobjedu Kumbari donose golgeteri: Đorđe Lubura, Duško Šehovac i kapiten Luka Božović. Pod doprinos slavlju daju Nikola Blagojević, Branislav Guja, Milan Čvoro, Dragan Erić i na golu iskusni Srđan Avramović.

Plato se ne štedi, igra punom snagom, dobro su utakmicu otvorili, ali nisu izdržali do kraja.

Loptu iza leđa pouzdanog i iskusnog „vratara“ Kumbare Srđana Avramovića šalje Velemir Ivanović.

Igrač utakmice: Duško Šehovac / Kumbara.


Olimp – Peštan 3:2 / 2:0

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni meču između Olimpa i Peštana. Poslije vodstva Olimpa od 2:0 golovim Sretka Vuksanovića i Milomira Lopatića, Peštan dolazi do daha, stežu obruč oko gola Zorana Trba i golovima Aleksandra Beribake i Danka Jankoviće stižu do izjednačenja 2:2.

Lukavčani nisi imali snage za potpuni preokret, a pogotkom u finišu meča, tačnije u 38. miniti raspoloženi za igru Milomir Lopatić postavlja konaćnih 3:2 za Olimp.

Igrač utakmice: Milomir Lopatić / Olimp

Majnex – Pavle 4:3 / 1:2

Uzbudljivu i neizvijesnu utakmicu sa puno preokreta odigrali su Majnex i Kafe Pavle. Poslije vodstva „kafedžija“ od 3:1, fudbalska družina u žutim dresovima se ne predaje, pritiska, dodaje gas i pravi potpuni preokret za konačnih i zasluženih 4:3. Majnexovu mašinu do pobjede vode strijelci: kapiten Siniša Golijanin (2), Aleksandar Pavičević i Bojan Cvjetanović.

Pobjedu su dobro pogurali i Miljan Radović, Nenad Pelemiš, Mladen Hršum, Aleksandar Pavičević i sa gola Srđan Furtula.

Kafe Pavle je odigrao sportski, olako su ispustili vodstvo od dva gola prednosti, prilike i šanse ne koriste i minimalni poraz je uslijedio. U listu strijelaca upisani su Rajko Koprivica (2) i Vladimir Kulašinac.

Igrač utakmice: Siniša Golijanin / Majnex

Slobodna je bila ekipa Nelta

11. kolo

Kao i u prethodnim kolima ni u 11. kolu nije nedostajalo neizvijesnosti i uzbuđenja. Igralo se izuzetno korekto na 6 utakmica pokazan je samo jedan žuti karton, strijelci su bili uspješni i pogađaju u okvir gola 31 put.

U odličnom fudbalskom izdanju u derbiju protiv Mig Trans Sjetline bio je Duško – Dule Šehovac / Kumbara i igrač je kola. Najbolja jedinica je Srđan Avramović / Kumbara.

11. kolo obilježila je Kumbara koja je u sportskom nadmetanju bez kartona „havarisala“ Mig Trans Sjetlinu golovima raspoloženog za igru Duška Šehovca. Kafe Bar Bari bio je siguran protiv Olimpa, nije dozvolio iznenađenje i izahvlaljujući neuspjehu „Sjetlana“ u remiju Džabulanija ponovo je lider na ligaškoj tabeli. Kafe Pavle je u neizvijesnoj i tvrdoj utakmici pobijedio sportske rivale iz MDM, a Plato je u ljepotici kola u izjednačenoj utakmici, poslie mnogo neizvijesnosti teško, ali sasvim zasluženo nadigrao Head Shop. U sportskom okršaju rekreativaca iz Lukavice bolji je bio Nalt koji je u derbiju začelja nadigrao Peštan. U junačkom derbiju između Džabulanija i Mibosa u muškoj i čvrstoj igri koja prolazi bez kartona Džabulani je „isčupao“ bod u posljednjih pet minuta, a bili su oslabljeni neigranjem podgrapskih fudbalskih perjanica, kapitena Nedeljka Šuka i Dušana Paprice.

Slobodna je bila ekipa Majnexa.

Tim kola

Drđan Avramović / Kumbara
Duško Šehovac / Kumbara
Kulašinac Vladimir / Kafe Pavle
Srđan Cicović / Nelt
Miroslav – Mićo Lazarević / Mibos
Goran Radović / Kafe Bar Bari

Razultati: 11. kolo

Kumbara – Mig Trans Sjetlina 2:0 / 1:0

Šehovac Duško 1:0 (15), Šehovac Duško 2:0 (25)

Igrač utakmice: Duško Šehovac / Kumbara

Kumbara: Avramović Srđan, Erić Marko, Guja Branislav, Blagojević Nikola, Šehovac Duško, kapiten Božović Luka, Erić Dragan, Lubura Đorđe.

Mig Trans Sjetlina: Pelemiš Miloš, Kusmuk Srđan, Kovačević Vladimir, Gutalj Aleksandar, kapiten Cicović Saša, Kusmuk Dražen, Arbinja Slaviša, Gluhović Radivoje, Bošković Nenad – Bole

Kafe Bar Bari – Olimp 2:0 / 1:0

Radović Srđan 1:0 (13), Pandurević Milan 2:0 (26)

Igrač utakmice: Radović Goran / Kafe Bar Bari

Kafe Bar Bari: Čolaković Rade, kapiten Regoje Darko, Delipara Srđan, Doder Draženko, Radović Srđan, Guja Stanislav, Pandurević Milan, Radović Goran

Olimp: Trbo Zoran, Janković Mladen, Cicović Rajko, Gluhović Bojan, Lopatić Milomir, kapiten Vuksanović Sretko, Petrović Radislav-Gene, Kosorić Aleksandar

Head Shop – Plato 3:5 / 0:2

Gutalj Dragan 0:1 (6), Ivanović Velemir 0:2 (19), Čvoro Velibor 1:2 (24), Ivanović Velemir 1:3 (25), Tadić Bojan 2:3 (26), Elek Đorđe 3:3 (36), Elez Božidar 3:4 (38), Elez Božidar 3:5 (39),

Igrač utakmice: Elez Božidar / Plato

Žuti karton: Elek Đorđe / Head Shop

Head Shop: Vučičević Slaven, Bojanić Luka, Čvoro Velibor, Samardžija Milorad, Bajić Goran, Elek Đorđe, Tadić Bojan, kapiten Stanišić Milan

Plato: Klačar Dejan, kapiten Karišik Predrag, Božić Dalibor, Gutalj Dragan, Vuksanović Miloš, Elez Božidar, Ivanović Velemir, Cicović Saša, Trobok Mladen, Elek Mladen

Peštan – Nelt 3:6 / 1:2

Cicović Srđan 0:1 (12), Špirić Željko 1:1 (17), Kovačević Milomir 1:2 (20), Golijanin Miter 1:3 (23), Cicović Srđan 1:4 (26), Golijanin Mitar 1:5 (31), Kovačević Milomir 1:6 (36), auto gol 2:6 (39), Janković Danko 3:6 (40)

Igrač utakmice: Cicović Srđan / Nelt

Peštan: Pavlović Zoran, Beribaka Aleksandar, Lemez Goran, Milidrag Jugoslav, Pandžić Bogdan, Žpirić Željko, kapiten Milošević Branko, Sladoje Radoslav, Vasiljević Vladimir, Janković Danko

Nelt: Samardžija Mladen, Ikić Igor, Golijanin Mitar, kapiten Cicović Srđan, Kovačević Milomir, Tošović Nebojša, Vuković Tomislav, Pešut Dejan, Gradaščević Faris, Vitković Dejan


Mibos – Džabulani 3:3 / 0:1

Čvoro Bojan 0:1 (17), Lazarević Miroslav 1:1 (23), Elez Miloš 1:2 (24), Tošić Igor 1:3 (33), Pušra Miljan 2:3 (35), Mađarević Ognjen 3:3 (38)

Igrač utakmice: Lazarević Miroslav / Mibos

Mibos: Divčić Nebojša, Govedarica Milan, kapiten Elez Miloš, Minić Boris, Marković Bojan, Vukadin Dragan, Lazarević Miroslav, Tošić Igor, Samardžić Đorđe

Džabulani: Petrović Njegoš, Cicović Predrag, Govedarica Nemanja, Pušara Miljan, Mađarević Ognjen, Kusmuk Miljan, Čvoro Bojan Trener Đapić Milan

Kafe Pavle – MDM 3:1 / 2:0

Kulašinac Vladimir 1:0 (18), Kulašinac Vladimir 2:0 (19), Čvoro Velibor 1:2 (35), Ilić Bojan 1:3 (40)

Igrač utakmice: Kulašinac Vladimir / Kafe Pavle

Kafe Pavle: Jolović Miloš, Kulašinac Vladimir, Ilić Bojan, Vukadin Jovic, Divčić Miroslav, Koprivica Rajko, Skoko Aleksandar

MDM: Janković Nenad, Jolović Ognjen, Stevanović Branko, Čvoro Velibor, Galin Nemanja, Brezo Nikola, Čorluka Goran

Tabela

1. Kafe Bar Bari 24
2. Mig Trans Sjetlina 22
3. Džabulani 22
4. Kumbara 21
5. Mibos 20
6. Head Shop 16
7. Kafe Pavle 15
8. Plato 14
9. MDM 12
10. Majnex 12
11. Olimp 8
12. Nelt 4
13. Peštan 0

Strijelci

13. Predrag Cicović
12. Šehovac Duško, Kovačević Vladimir
11. Kulašinac Vladimir
10. Blagojević Nikola, Elek Đorđe, Golijanin Siniša
9. Radović Goran
8. Aleksić Veljko, Stanišić Milan, Elez Božidar, Lazarević Miroslav
7. Ilić Bojan
6. Samardžić Nenad, Šuko Nedeljko, Božović Luka, Ivanović Velemir, Tošić Igor, Čvoro Velibor (MDM)

Žuti kartoni

Govedarica Milan (3), Kovačević Vladimir (2), Cicović Rajko (2), Vitković Dejan (2), Kovačević Milomir (2), Radović Goran (2), Stjepanović Miljenko – Skala (2), Mađarević Ognjen (2)

Parovi: 12. kolo / subota 30. novembar

10h Mig Trans Sjetlina – Head Shop
11h Džabulani – Kumbara
12h Olimp – Mibos
13h Nelt – Kafe Bar Bari
14h Majnex – Peštan
15h MDM – Plato
Slobodana je ekipa Kafe Pavle

Parovi: 13. kolo / nedjelja 01. decembar

10h Kumbara – Olimp
11h Peštan – Kafe Pavle
12h Kafe Bar Bari – Majnex
13h Plato – Mig Trans Sjetlina
14h Mibos – Nelt
15h Head Shop – Džabulani
Slobodna je ekipa MDM

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare