Odigrana predstava „Intimno“

0

Sinoć je u Kulturnom centru Pale odigrana diplomska predstava Katarine Ninkov – „Intimno“.

Riječ je o duodrami, psiho drami rađenoj po tekstu „Viktimološka priča“, koju je napisao dramski pisac Leon Kovke.

U predstavi „Intimno“ Katarini je pomagala koleginica Tamara Vukić, diplomirana glumica, a klasu vodi profesor Dejan Cicmilović i asistenkinja Biljana Mrmoš.

Katarina Ninkov, upisala je Akademiju umjetnosti 2010. godine i sada je student IV godine Slobomir P Univerziteta i sve svoje ispitne obaveze izvodila je u Bijeljini.

Radnja ovog komada događa se u butiku „Intimno“ na Trgu Republike u Beogradu. Tu se sreću Marija-Maja koja radi u butiku, neuspjeli student umjetnosti, a uz to i ljubavnica vlasnika i Nevenka-Nensi buntovna, školovana djevojka koju život nije mazio. Obje junakinje nose obilježja pozitivnih i negativnih likova, a ustvari one su žrtve vremena i poremećenog sistema vrijednosti.

Kroz provokativan tok radnje upoznajemo ove dvije djevojke koje nas svojom pričom drže do same neizvjesnosti sa iznenadnim događajima i neočekivanim krajem, gdje mlada buntovnica Nensi umire.

Predstava je odigrana u humanitarne svrhe, a cjelokupan prihod od prodatih karata namijenjen je žrtvama pogođenim polavama koje su zadesile Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu 16. maja 2014. godine.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/intimno-jun-2014/] width=[54] height=[54] title=[Predstava Intimno] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / M. Krsmanović)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare