Odigrana predstava „Olovni vojnik i balerina“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pozorište lutaka iz Niša, u okviru zvaničnog programa 18. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest 2017“ danas je u Istočnom Sarajevu odigralo dvije predstave za mališane pod nazivom „Olovni vojnik i balerina“. Ovaj komad rađen je po motivima Hansa Kristijana Andersena, u režiji i dramatizaciji Darka Kovačovskog.

„Ova priča govori o tome da kada pada noć, u polumraku, na jednom prašnjavom tavanu igračke oživljavaju. Dolazak porculanske balerine probudio je njihove duhove. Ona je je osvojila srce hrabrog vojnika, ali na njegovu nesreću, privukla je i pažnju gospodara tavanskog prostora, generala Kozje noge“, kaže za Srnu izvršni producent „Lut festa“ Aleksandra Mitrić Štifanić.

U preispitivanju svoje hrabrosti, dodaje ona, olovni vojnik suočava se sa pitanjem da li će uspjeti da sačuva ljubav svoje izabranice i čistotu duha.

U okviru pratećeg programa „Lut festa 2017“, Pozorište lutaka iz Niša odigraće sutra ovu predstavu i za učenike osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“ u Kulturnom centru Pale.

U okviru redovnog festivalskog programa, sutra prijepodne predviđeno je izvođenje predstave autora Nedžada Maksumića „Princ iz moje ulice“, Pozorišta lutaka iz Mostara, dok će u popodnevnim časovima biti odigrane dvije predstave Zavoda Federacija LJubljana i Gledališča „Glej“ pod nazivom „Luda šuma“, čiju režiju potpisuju Ajda Ros i Peter Kus.

Za sutra su planu i tri radionice – Kreativna edukativna radionica „Izrada i prezentacija 3D scenografije za lutkarsko pozorište“, pod vođstvom Jovana Carana, koji će održati i kreativnu radionicu za izradu i animaciju marioneta, dok će kreativnu lutkarsku radionicu „Lisice i gavran“ predvoditri majstor za izradu lutaka Tibor Farago i dramski pedagog Tatjana Paskaš.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare