Odigrana predstava „Koštana“

0

U okviru 22. međunarodnog festivala malih scena i monodrame, u Kulturnom centru Pale večeras je odigrana predstava „Koštana“ u izvođenju Teatra „Slavija“ iz Beograda.

Predstava „Koštana“ Teatra „Slavija“ imala je premijeru 24. januara prošle godine i da je do sada izvođena 44 puta.

Direktor Kulturnog centra Pale Marko Sikima rekao je da se po prvi put dio programa festivala održava i na Palama, i to zahvaljujući Gradu Istočno Sarajevo, koji je, kao pokrovitelj, izdvojio dodatna sredstva za to.

„Publika na Palama sutra će moći da pogleda predstavu `Dr Feler`, takođe, u izvođenju Teatra `Slavija`, koju režira i u kojoj glumi Dragan Boža Mihajlović“, rekao je Sikima.

On je istakao da je jako važno da Međunarodni festival malih scena i monodrame bude propraćen na cijelom području grada Istočno Sarajevo, pa tako i na Palama.

„Trudićemo se da nastavimo sa ovom praksom i narednih godina ukoliko nam to budu dozvoljavale finansije“, rekao je Sikima.

Festival malih scena i monodrame svoj život počeo je ratne 1995. godine u Hadžićima, pod nazivom Festival monodrame Republike Srpske, a imao je zadatak da afirmiše i nagrađuje profesionalnog glumca i domaći tekst.

Sredstva za realizaciju Festivala obezbijeđena su putem pokroviteljstva i kroz projekte na konkursima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva kulture i informisanja Srbije, grada Istočno Sarajevo, te uz pomoć opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Turističke organizacije Istočno Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske, a među medijskim sponzorima je i Novinska agencija Republike Srpske – SRNA.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments