Odigrana predstava „Glasam za život“

0

MILIĆI – U Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Milutin Milanković“ u Milićima su, povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, članovi školske dramske sekcije odigrali predstavu „Glasam za život“, autora Mire Stanišev.

Vođa sekcije profesor Siniša Šešlija izjavio je Srni da je tema predstave prvo ljubavno iskustva mladih i iskušenja u tom periodu.

„Željeli smo da uputimo poruku mladima da budu oprezni u svim svojim poslovima, ako ih tako možemo nazvati, ali da poslije toga nema bježanja i uzmicanja pred preprekama, već ih treba rješavati“, rekao je Šešlija.

Obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca organizovao je Savjet učenika milićkog SŠC-a, kao znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu 1939. godine protiv nacističke okupacije.

Predsjednik Savjeta Anastasija Milinković rekla je Srni da da su nacisti te demonstracije ugušili u krvi, zatvorivši sve visokoškolske ustanove u Češkoj i poslavši više od 1.200 studenata u koncentracione logore, dok je devet studenata i profesora strijeljano.

„Oni su postali oličenje dostojanstva, hrabrosti i patriotizma i težnje mladih ljudi ka opštedruštvenom napretku“, istakla je Milinkovićeva.

Ona je najavila da će Savjet učenika SŠC u Milićima do kraja godine organizovati još nekoliko sličnih manifestacija, među kojima i humanitarne akcije „Jedan slatkiš, jedno dijete“ i „Čep za hendikep“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare