Odigrana predstava “Do posljednjeg daha”

0

MILIĆI – Pozorišna publika u Milićima večeres je imala priliku da u sali Doma rudara vidi predstavu “Do posljednjeg daha”, produkcije za dramsko stvaralaštvo “Cvrčak” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Riječ je o predstavi u režiji Željka Stjepanovića, po tekstu Alda Nikolaja, u kojoj igraju Anja Ilić, Velimir Blanić i Željko Erkić.

Glumica Anja Ilić rekla je Srni da je ovo priča o mladoj ženi koja je nezadovoljna brakom, pa se upušta u paralelnu ljubavnu vezu.

Profesor glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci i honorarni saradnik Narodnog pozorišta Velimir Blanić Srni je rekao da je u osnovi ovog komada vodviljska igra, isprepletena raznim ljubavnim problemima, koja je veoma zanimljivo napisana.

“Vjerujem da je publika u Milićima uživala u predstavi, što je nama i cilj, jer raditi komediju, a ne imati takvu povratnu informaciju publike je promašaj”, rekao je Blanić.

Glumac Željko Erkić i ranije je nastupao pred milićkom publikom.

“Ovo je jedan poznati engleski tekst, koji je i ranije bio na repertoaru Narodnog pozorišta, naravno sa drugom podstavom. Sad smo mi to napravili, i nadamo se uradili jednu finu pitku komediju, ljubavni trougao, što je uvijek aktuelno”, rekao je Erkić.

Gostovanje banjalučkih glumaca u Milićima organizovala je Kompanija “Boksit”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments