Odgođeno donošenje odluke o zaštiti parka prirode „Jahorina“

0

U Vladi Republike Srpske juče je održan sastanak na kojem su ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i pomoćnik ministra Svjetlana Radusin sa predstavnicima opštine Pale razjasnili neka pitanja koja su posljednjih dana dovodila do nejasnoća kada je u pitanju Odluka o zaštiti parka prirode „Jahorina“.

Tim povodom, u opštini Pale danas je organizovana konferencija za novinare na kojoj je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević obavjestio zainteresovanu javnost da je donošenje ove odluke odgođeno dok se ne razmotre svi aspekti i nedoumice koje su se pojavile od trenutka njenog predlaganja.

„Dogovoreno je da se takva odluka neće donijeti u ovoj godini, a u drugoj polovini januara 2016. godine na Jahorini ili Palama će biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih ministarstva, drvoprerađivača, šumskog gazdinstva i opštine gdje ćemo zajedno otkloniti sve nedoumice kada je u pitanju park prirode i status našeg lokalno šumarstva kao i status radnika i privrede“, rekao je Kovačević i dodao da tek kada se dobije jedinstven stav svih pobrojanih institucija, Vlada će pristupiti donošenju odluke.

Kovačević je rekao da je ovo najbolji način da se otklone svi strahovi koji su se javili i da se naredne godine izbjegnu i socijalni i politički problemi kada je u pitanju privreda, šumarstvo i opština Pale.

„Naš stav je da podržavamo Odluku o zaštiti parka prirode „Jahorina“ koja se odnosi isključivo na Jahorinu i da se zaštiti to područje“, istakao je Kovačević i dodao da sve ostalo mora biti predmet dogovora koji će najviše diktirati interesi privrede.

Kovačević je iskoristio priliku i da se javno zahvali ministru Srebrenki Golić što je adekvatno reagovala i što su na konstruktivnom sastanku postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. 

Predsjednik SO Pale Predrag Vučičević je rekao da shodno ovom dogovoru, ne postoji više potreba za sazivanje tematske sjednice koja je bila zakazana za 25. decembar ove godine.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare