Odgođeni protesti udruženja „Četiri plus“

0

Članovi Udruženja višečlanih porodica „Četiri plus“ sa Pala održali su sino’ sastanak povodom odluke opštinskog rukovodstva da Udruženju neće biti isplaćen pronatalitetni dodatak za prošlu godinu, u iznosu od 94.000 KM, te poručili da protesta za sada neće biti, ali da se neće odreći novca koji im pripada.

Predsjednik Udruženja višečlanih porodica „Četiri plus“ Željko Ninković rekao je novinarima da su u opštini svaki put obećavali da će članovima biti uplaćeno 185 KM mjesečno, što se nikada nije dogodilo.

„Porodice koje su trebale da dobiju ovaj dodatak za prošlu godinu ne žele da se odreknu isplate, nego da im se taj dodatak isplati retroaktivno, ili da se pronađe neko drugo rješenje. Ta stavka je postojala u budžetu, svi budžetski korisnici dobijali su sredstva koja su im bila predviđena, tako da i mi tražimo ono što je naše“, naveo je Ninković.

On je istakao da će protesti za sada biti odgođeni i da u narednih nekoliko dana očekuje sastanak sa rukovodstvom opštine Pale.

Ninković je naglasio da je Skupština opštine Pale u budžetu za ovu godinu za Udruženje „Četiri plus“ izdvojila 62.000 KM, što znači da će 43 porodice dobiti po 120 KM mjesečno.

Član ovog udruženja Svjetlana Pljevančić kaže da neće odustati od prošlogodišnjeg dodatka i da je svejedno na koji način će biti isplaćen.

„To je problem opštine. Zašto su obećavali nešto što nisu htjeli da ispune, ili nisu mogli? Sami su odredili sumu, neka se sada snalaze“, dodala je Pljevančićeva.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević rekao je da će Udruženju za ovu godinu biti isplaćeno po 120 KM od januara do decembra, i da je riječ o ukupnim sredstvima od 65.000 KM.

Na sastanku koji je održan 15. januara u kabinetu načelnika opštine Pale, opštinsko rukovodstvo donijelo je odluku da pronatalitetni dodatak za prošlu godinu neće biti isplaćen zbog nedostatka novca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments