Odbornici u utorak o radu gradonačelnika i Gradske uprave

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo će u utorak, 2. februara, razmatrati izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za proteklu godinu.

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu Odbora za žalbe za 2020. godinu, kao i izvještaj o realizaciji Strategije razvoja grada Istočno Sarajevo od 2016. do 2020. godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Odbornici bi trebali razmatrati i izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog prevoza i prijedlog mjera za poboljšanje u kojem su kao problemi označni velika površina područja grada, nedovoljno naseljena mjesta u jedinicama lokalnih samouprava, udaljenost ruralnih mjesta od administrativnih centara, kao i loša putna infrastruktura.

Najizraženiji problem je nedovoljan broj putnika, a posebno u vrijeme epidemije virusa korona, dodaje se u izvještaju.

Skupština grada će razmatrati i informaciju o preventivnom djelovanju protiv zloupotrebe droge, opojnih sredstava na području grada u kojoj se navodi da je u toku 2020. godine na području koje pokriva Policisjka uprava Istočno Sarajevo počinjeno 25 krivičnih djela omogućuvanje i uživanje droge i protiv 25 lica nadležnom tužilaštvu dostavljeni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.

U informaciji koju je Skupštini grada dostavila Policijska uprava Istočno Sarajevo navodi se da je u protekloj godini zaplijenjeno oko 2,9 kilograma marihuane, 27,98 grama heroina, 596,99 grama amfetamina, 5,4 grama kokaina i 112 stabljika indijske konoplje.

U informaciji se navodi da je potrebno da se pojačaju preventivne mjere i aktivnosti putem edukacije stanovništva i da se utiče na promjenu svijesti o proizvodnji, prometu i zloupotrebi droga.

Skupština grada trebala bi donijeti odluku o izradi master plana turističkog razvoja planine Romanije, kao i niz odluka o prenosu prava vlasništva na nekretninu i opremu.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare