Odbornici Pokreta za naš grad napustili sjednicu

0

Odbornici Pokreta za naš grad – Pale danas su napustili sjednicu Skupštine opštine zbog, kako su obrazložili, kršenja Poslovnika o radu opštinskog parlamenta.

„Ovo nije prvi put da rukovodstvo Skupštine opštine Pale provodi samovolju po vrlo važnim pitanjima“, navodi se u saopštenju Pokreta za naš grad i dodaje da će oni iskoristiti sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju da vrate red i rad opštinskog parlamenta.

U saopštenju se pojašnjava da je odbornik Pokreta za naš grad tokom rasprave o cijeni uređenja građevinskog zemljišta zatražio da predlagač obrazloži pojedine odredbe predložene odluke, te da nakon toga bude otvorena rasprava.

„Nakon istupa predstavnika predlagača, predsjednik Skupštine je zaključio raspravu i spriječio odbornike da iznesu svoje stavove o ovom vrlo važnom pitanju za lokalnu zajednicu“, kaže se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo rekao je Srni da su ovi navodi Pokreta netačni i da nije prekršio Poslovnik o radu jer u članu 48 Poslovnika se kaže da se odbornici za riječ mogu javiti samo do zaključena rasprave.

„Pošto sam ja zaključio raspravu i dao riječ predlagaču, nakon toga nisam mogao dati riječ odborniku“, rekao je on i dodao da to praktikuje od kada je na ovoj dužnosti.

Brčkalo je pozvao odbornike Pokreta da preciziraju koji član Poslovnika o radu je prekršen, ocijenjujući da je u pitanju politikanstvo, jer je izborna godina i žele da privuku pažnju na sebe na ovaj način.

On je pojasnio da su odbornici Pokreta za naš grad tražili da visina cijene pripremanja i opremanja građevinskog zemljišta bude veća od predložene.

Brčkalo je istakao da opština vodi politiku da olakša potencijalnim investitorima i građanima da grade, dok je prijedlog Pokreta bio radikalan i zahtijevali mnogo veće dažbine po osnovu renti.

„Mislim da smo na pravom putu i da se Pale ne bi ovako razvile i razvijale da smo primjenjivali veće stope“, rekao je Brčkalo.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=qpZtVCmR9c0&feature=player_embedded}


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare