Odbornici danas o kreditnom zaduženju od skoro pet miliona KM

0

Skupština grada Istočno Sarajevo danas bi trebalo da se izjasni o kreditnom zaduženju grada od nešto manje od pet miliona KM u svrhu realizacije kapitalnih projekata i refinansiranja postojećeg kreditnog zaduženja.

Za refinansiranje postojećeg kredita predviđeno je 1,9 miliona KM, dok je ostatak namijenjen za kapitalne projekte na području grada.

Rok otplate kredita je 10 godina, uz kamatnu stopu od šest odsto.

Godišnje bi za otplatu kredita bilo izdvajano nešto manje od 690.000 KM, na osnovu čega bi koeficijent ukupne zaduženosti iznosio 8,75 odsto od redovnih prihoda.

Odbornici bi trebalo da razmotre i više informacija, među kojima je i informacija o stanju primarne, te sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite na području grada u prošloj godini.

U informaciji o sekundarnoj i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti podsjeća se da na području grada Istočnog Sarajeva dvije zdravstvne ustavnove pružaju sekundarnu zdravstvenu zaštitu stanovništvu – Bolnica „Istočno Sarajevo“ i Psihijatrijska bolnica „Sokolac“.

U informaciji se dodaje da je nakon niza inicijativa Vlada Srpske u 2017. godini započela izgradnju novih bolničkih objekata u Istočnom Sarajevu.

Odbornici bi trebalo da razmotre i informaciju o stanju boračko-invalidske zaštite na području grada Istočnog Sarajeva u 2017. godini.

U ovoj informaciji se navodi da je Vlada Republike Srpske u junu dala saglasnost da Srpsko vojničko groblje „Mali Zejtinlik“ na Sokocu, Spomen-kosturnica na Vojničkom groblju u Miljevićima i Centralno spomen-obilježje poginulim borcima na Veljinama budu uvršeteni u listu spomenika od republičkog interesa.

Ovim će u znatnoj mjeri biti olakšane dalje aktivnosti u vezi sa nastavkom njihove izgradnje, čuvanja i održavanja, ističe se u informaciji.

Na dnevnom redu je i odluka o dodjeli nagrada i priznanja grada Istočnog Sarajeva.

Početak sjednice Skupštine grada zakazan je za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare