Odbojkaško nadmetanje premijerligaša iz Pala i Gacka

0

Tokom vikenda paljanski premijerligaši biće u takmičarskom pogonu, a voljom ždrijeba snage će odmjeriti sa ekipama iz Gacka.

U sklopu 10. kola odbojkaškog prvenstva BiH naše Jahorinke će u petak 06. decembra u “Pekiju” sa početkom u 17.00 h dočekati odbojkašice iz Gacka, ulaz je slobodan.

Izabranice trenera Ivana Maljevića su ekipa za respekt, dobro organizovana, sa kvalitetnim igračkim kadrom, pojačana od ove sezone i našom Paljankom reprezentativkom Natašom Slijepčević. Poslije devet odigranih kola sa osam pobjeda, jedanim porazom i 23. osvojena boda, tri manje od šampionki iz Brčkog zauzimaju drugo mjesto na ligaškoj tabeli, pa im namjenjujemo i ulogu favorita.

Gačanke su jake su na svim pozicijama. Igru organizuje reprezentativni “dizač” Helena Košutić, mrežu “drže” odlične Ana Gajić i Tijana Salatić, a primački par čine iskusna Maja Maljević i mlada Jelena Perišić. Na “korekciji” je naša Paljanka Nataša Slijepčević, a ulogu libera obavlja reprezentativka Katarina – Kaća Popović. U postavi su i čekaju svoju šansu i Ana Šojić, Dijana Boljenović, Milosava Bjeković i Milena Kovačević pa se očekuje dobra i kvalitetna odbojkaška prestava.

Pouzdani srednji bloker ekipe iz Pala Gorana Sorak u najavi za utakmicu nam je izjavila da neće biti lako, igraju protiv jake i kvalitetne ekipe, ali vjeruje u svoje igračice da će dati maksimum. Igraće do kraja za svaki poen sa željom da pruže Gačankama jak otpor, a nada u sportu posljednja umire i ako se ukaže prilika da otkinu set ili dva favorizovanom rivalu.

U ostalim mečevima 10. kola snage odmjeravaju, lider prvenstva Jedinstvo dočekuje Bihać Preminger, a u Lukavici “Sokolice” igraju sa odbojkašicama Radnika iz Bijeljine. Zanimljivo će biti i u Tuzli u nadmetanju između Tuzlafarma i Kule, a u Modriči Optima je domaćin ekipi HE na Drini.

Tabela

1. Jedinstvo 26
2. Gacko 23
3. Kula 21
4. HE na Drini 16
5. Tuzlafarm 15
6. Bihać 10
7. Jahorina 9
8. Radnik 8
9. Slavija 4
10. Modriča 3


Odbojkaši Studenta na teškom ispitu u Gacku

U 10. kolu elitnog odbojkaškog takmičenja BiH naš Student nastupa u Gacku. Meč se igra u subotu 07. decembra u Sportskoj dvorani u Gacku sa početkom u 18.00 h.

Odlični libero sastava iz Pala borbeni Nenad Pelamiš smatra da je bodovni saldo i plasman na tabeli na strani domaćina, ali je u jedno siguran da se na meč ne ide sa bijelom zastavom. Pele vjeruje u svoje igrače da imaju motiva i želje da namuče u Gacku domaći sastav i prestave se u dobrom odbojkaškom izdanju protiv starih sportskih rivala i prijatelje, bilo ih je do nedavno i u redovima Studenta, a u sportskoj borbi neka pobijedi bolji.

Tabela

1. Jedinstvo 24
2. Mladost 23
3. Gacko 20
4. Modriča 19
5. Kakanj 14
6. Bosna 11
7. Domaljevac 7
8. Radnik 6
9. Student 6
10. Napredak 5

U ostalim mečevima 10. kola igraju: Bosna – Napredak, Radnik – Kakanj, Domaljevac – Mladost i Modriča – Jedinstvo.

OK Student, OK Jahorina

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments