Odbojkašice HE na Drini slavile u “Pekiju”, Studenti “pali” u Kalesiji

0

U pretposljednjem kolu odbojkaškog prvenstva BiH paljanski premijerligaši upisali su poraze. Jahorinke su nadigrane od HE na Drini, a Bosna iz Kalesije slavi protiv našeg Studenta.
U 17. kolu Premijer lige BiH za odbojkašice naše “Jahorinke” dočekale su ekipu iz Višegrada. U lijepoj odbojkaškoj predstavi, poslije odigrana četiri seta nadigrane su od višegradskih “Vila” razultatom 1: 3 / 19:25, 25:23, 19:25, 19:25 /.

Izabranice trenera Jove Sarića opravdale su ulogu favorita. Bile su u dobrom igračkom izdanju, iskazuju čvrstinu i snagu na mreži, raznovrsnost u napadu, maksimalnu koncentraciju i borbenost i sasvom zasluženo i očekivano upisuju novi triumf.

Pobjedu su dobro “pogurale” i slavlju pridonose: Sara Mirković u dijagonali sa Draganom Baranac. Na prijemu su bile Ana Renovica i Ivana Plečić, blokerski par čine Bojana Tešević i Marijana Spasojević, a ulogu libera pouzdano obavlja Nikolina Joksimović. U sastavu su bile, a u igru nisu ulazile: Anja Ašonja, Marija Stojanović, Ivana Žerajić, Sonja Simić i Milka Dragičević pa iz prostora za rezervne igračice nesebično bodre svoj sastav.

Sve naše “Jahorinke” zaslužuju pohvale za srčanost. Namjerile su se na spremnog i kvalitetnog rivala i osim “otkinutog” seta nisu bile u igri da učine nešto više. Iskazuju previše slabosti, prijem je poremećen, servis nepouzdan pa im u posljednjem kolu u Bijeljini predstoji neizvijesna i teška borba za što bolji plasman na ligaškoj tabeli za iskušenja koja ih očekuju u igranju plej auta.

Paljanke daju sve od sebe, u lijepom i uzbudljivim odbojkaškom maratonu od dva sata, igrom pridonose: Veselinka Slijepčević, Jovana Garić, Svetlana Tabaković, Jelena Bakmaz, Jovana Brčkalo, Milica Kusmuk, Jelena Tabaković i Gorana Sorak. U igru nisu ulazile: Nikolina Stevanović, Natalija Filipovac, Milica Krajišnik i Nikolina Klačar.

Meč je trajao sat i 58. minuta.

U sljedećem kolu Jahorinke igraju u Bijeljini, a višegradske “Vile” dočekuju “Sokolice” iz Istočnog Sarajeva.

U ostalim mečevima 17. kola, gostujuće bodove nose i “Uljarke” iz Modriče, nadigrale su razultatom 3:1 “Sokolice” u Istočnom Sarajevu. Radnik slavi sa 3:1 u Tuzli, a odbojkašice iz Gradačca u Bihaću, bilo je 3:1. Čast domaćina spasavaju brčanske “Princeze” koje upisuju 17. pobjedu u derbiju kola protiv gatačkih “Tigrica”, bilo je maksimalnih 3:0.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ok-jahorina-ok-he-na-drini-feb-2014/] width=[54] height=[54] title=[OK “Jahorina” – OK “HE na Drini”] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

OK “Jahorina” – OK “HE na Drini” 1: 3 / 19:25, 25:23, 19:25, 19:25 /

SPC “Peki”
Gledalaca oko 100

Delegat: Jadranko Krulj / Ljubinje
Prvi sudija: Darko Krunić / Ljubinje
Drugi sudija: Darko Savić / Istočno Sarajevo

Linijske sudije: Jovana Simović, Dragica Tomić / Pale

OK Jahorina: Nikolina Stevanović, Veselinka Slijepčević, libero Natalija Filipovac, libero Jovana Garić, Svetlana Tabaković, kapiten Jelena Bakmaz, Milica Krajišnik, Nikolina Klačar, Jovana Brčkalo, Milica Kusmuk, Jelena Tabaković, Gorana Sorak Trener: Đorđe Simović

OK HE na Drini: libero Nikolina Joksimović, Sara Mirković, Marijana Spasojević, Anja Ašonja, Marija Stojanović, Ana Renovica, Sonja Simić, Ivana Žerajić, kapiten Dragana Baranac, Bojana Tešević, Ivana Plečić, Milka Dragičević, Treneri: Jovo Sarić, Vidoje Milošević

Tabela

1. Bimal Jedinstvo 50
2. Gacko 43
3. Kula Gradačac 39
4. HE na Drini 32
5. Tuzlafarm 35
6. Bihać 17
7. Radnik 15
8. Modriča 14
9. Jahorina 14
10. Slavija 6

Parovi 18: kolo / 28.02. i 01.03 /

Radnik – Jahorina
Kula – Jedinstvo
Gacko – Sloboda
Modriča – Bihać
HE na Drini – Slavija

Odbojkaši Studenta nadigrani u Kalesiji

U 17. kolu Premijer lige BiH za odbojkaše naši Studenti igrali su u Kalesiji i savladani su od domaće Bosne razultatom 3:0 po setovima 25:20, 25:15 i 25: 22.

Paljani daju sve od sebe, u igri inponuje, ozbiljnost, borbenost i želja za nadigravanjem, a u dobrom odbojkaškom izdanju bili su: Srđan Furtula i Đorđe Perišić.

U posljednjem 18. kolu koje se igra 28. februara i 1. marta naši Studenti dočekuju odbojkaše Radnika iz Bijeljine.

U ostalim mečevima 17. kola postignti su sljedeći razultati: Napredak – Kakanj 0:3, Domaljevac – Modriča 0:3, Radnik – Mladost 0:3 i Gacko – Jedinstvo 0:3.

Tabela

1. Mladost 45
2. Jedinstvo 43
3. Modriča 33
4. Gacko 32
5. Kakanj 29
6. Bosna 26
7. Radnik 17
8. Domaljevac 16
9. STUDENT 9
10. Napredak

OK Student, OK Jahorina

(www. palelive. com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments