Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je na Pale, gdje će boraviti do 15. jula u okviru priprema za turnir „C“ grupe interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.

Odbojkaši Srbije kvalifikacije će odigrati od 9. do 11. avgusta u Bariju u Italiji.

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da im je plan da tokom boravka na Palama naprave bazu priprema koja će im poslije trebati za kvalifikacioni turnir i za Evropsko prvenstvo.

„Važno je napraviti tu bazu u fizičkom i tehničkom smislu koja će im pomoći da iznesu sve što je najvažnije. Ovde je lepo, ljudi nas srdačno dočekuju, a uslovi su odlični – od terena, hotela, rekvizita i pružaju sve što nam treba. To je primarni motiv našeg dolaska“, istakao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin izrazio je zadovoljstvo što već treći put borave na Palama, ističući da je gostoprimstvo na visokom nivou.

Direktor Kulturno-sportskog centra „Pale“ Miroslav Simović rekao je da su ponosni što su na Pale stigle muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije.

Simović je naglasio da su im obezbijedili maksimalne uslove u dvorani „Peki“ i izrazi nadu da će biti nastavljen kontinuitet njihovih dolazaka.

Seniorska reprezentacija Srbije treniraće u Sportsko-poslovnom centru „Peki“, gdje će se pripremati i za Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Na dosadašnjih 29 šampionata Evrope, odbojkaši Srbije su učestvovali na 25 i osvojili 10 medalja i to dvije zlatne, jednu srebrenu i sedam bronzanih.

Od kada se Srbija osamostalila 2006. godine, na evropskim prvenstvima osvojene su jedna zlatna i tri bronzane medalje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare