Odbojkaši “Mokrog” se marljivo pripremaju za novu sezonu

0

Pošto su iz prošle sezone izvukli određene pouke, članovi Prve lige Republike Srpske, odbojkaši Mokrog, od prije nekoliko dana počeli su pripreme za narednu sezonu.

Treninzi se odvijaju dva puta dnevno. U jutarnjem terminu vježbe snage i izdržljivosti izvode se na terenima Studentskog centra “Koran”. U poslijepodnevnim česovima radi se sa loptom, na uigravanju linija u dvoranama u Mokrom i na Stambulčiću.

Treneru Siniši Rulju na raspolaganju su sljedeći igrači: Bojan Čvoro, Srđan Furtula, Đorđe Perišić, Stefan i Miloš Lopatić, Tadija Petrović, Dejan Klisara, Nikola Milošević, Miloš Ćulibrk, Vidoje Kojić, Đorđe Kosorić, Stojan Blagojević i Neđeljko Topalović.

Uskoro se očekuje, da se u trenažni proces uključi “srednjak”, mladi Miloš Vukašinović pred kojim je lijepa odbojkaška karijera, a van terena je zbog povrede.

U odnosu na prošlu sezonu, redove odbojkaša “Mokro”, napustio je kapiten i “tehničar” Boban Šarović koji je prešao u VC “URA” Arbesbach iz Austrije. Ulogu organizatora igre, preuzima mladi i talentovani Stefan Lopatić koji će dobiti priliku da iskaže raskošnost svog talenta.

Naši Mokrani pojačani ulaze u sezonu. Kvalitetni i iskusni primač servisa Srđan Furtula došao je iz redova “Studenta”, a srednji bloker Neđeljko Topalović stigao je iz OK “Ljubinja”.

U najavi za novu sezonu, pouzdani “korektor” najmlađeg odbojkaškog kluba iz Pala Bojan Čvoro, smatra da se zna snaga i kvalitet rivala koji konkurišu za najviši plasman, a uz dobre pripreme, postojeći igrački kadar i malo sportske sreće vidi u toj igri i svoju ekipu.

Četvrtfinalnom utakmicom Kupa Srpske krajem septembra “Mokro” počinje novu takmičarsku odbojkašku sezonu. Izvlačenje parova slijedi, a potencijalni rivali su: Student, Borac Banja Luka, Mladost Brčko, Radnik Bijeljina, Modriča, Ljubinje i odbojkaši iz Gradiške.

Bilo bi zanimljivo da se voljom žrijeba u četvrfinalnom meču, “sudare” pod “svodovima” Sportsko poslovnog centra “Peki” naši “Mokrani” i naši “Studenti”.

U novoj sezoni  “Mokranima” želimo da ih prati sreća i da ostvare svoje sportske ambicije.

OK Mokro

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zasljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments