Odbačeni finansijski izvještaji javnih ustanova i preduzeća

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica odbacili su danas finansijske izvještaje javnih ustanova i preduzeća od lokalnog značaja za 2016. godinu, uz obrazloženje da je situacija u njima veoma loša i da su neophodni dublji poslovni rezovi.
Razmatrani su finansijski izvještaji Centra za socijalni rad, opštinske Turističke organizacije, Crvenog krsta, preduzeća „Čistoća“ i „Vodovod i kanalizacija“ i Doma zdravlja.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je na sjednici konstatovano da će biti veoma teško sva ova preduzeća spasiti i dovesti na nivo optimalnog poslovanja.

On kaže da su ova preduzeća do 2012. godine dobro poslovala ili bila na „pozitivnoj nuli“.

„Sve što bih mogao reći jeste da je stanje, najblaže rečeno, katastrofalno u svim ustanovama, kao i u samoj lokalnoj zajednici. To ilustruje šta je prethodna vlast radila u protekle četiri godine. U stvari, oni ništa nisu radili, već samo trošili, sjedili i kukali. To je Vlasenicu dovelo na najniži stepen razvoja u odnosu na sve opštine u okruženju“, rekao je Kraljević.

On kaže da je posebno zabrinut zbog loše finansijske situacije u Domu zdravlja u Vlasenici, ističući da je neophodno preduzeti mjere da ta ustanova od vitalnog značaja za građane bude stabilizovana.

Kao prvi korak ka tom cilju, Kraljević je naveo smjenu komletnog rukovodstva Doma zdravlja, što je na današoj sjednici Skupštine opštine i učinjeno.

Odlukom odborničke većine dosadašnji vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Gordana Bajić razriješena je dužnosti, a umjesto nje za novog vršioca dužnosti imenovana je Jagoda Petrović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare