Odata počast poginulim borcima „Famosa“

0

U krugu fabrike „Famos“ Koran na Palama u nedjelju je, parastosom i polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen-obilježje, odata počast za 28 radnika ovog preduzeća koji su kao borci Vojske Republike Srpske poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Vijence i cvijeće na spomenik radnicima „Famosa“ položile su delegacije opštinske Boračke organizacije, opštine Pale, SUBNOR-a Pale, Crvenog krsta Republike Srpske i članovi porodica poginulih boraca.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina istakao je da se stradanje pripadnika Vojske Republike Srpske ne smije zaboraviti, napominjući da Srpske ne bi bilo da nije bilo ljudi koji su bili spremni da daju život za nju.

On je naglasio da Boračka organizacija Republike Srpske kroz svoje programske dokumente na prvom mjestu manifestuje da je Republika Srpska, kao najvrijednija tekovina, predmet stalne brige i očuvanja njenih ustavno pravnih pozicija.

„To je nacionalno strateško pitanje i oko toga ne smije biti podjela i konfrontacija“, poručio je Parađina.

Parađina je izrazio nezadovoljstvo zbog nezapošljavanja boračke populacije i naglasio da su u najtežoj poziciji demobilisani borci i djeca poginulih boraca.

On smatra da bi društvo trebalo u prvi plan da stavi stručnost i znanje, ali i borački status i zasluge onih koji su u najtežim vremenima branili narod i stvarali Republiku.

Uz osudu nepotizma i partokratije u zapošljavanju, Parađina je poručio da bi trebalo da se cijene žrtve i vrijednosti koje njeguje Boračka organizacija, te da će se, u protivnom, ova organizacija suprotstaviti takvom komfornom ponašanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare