Odata počast legendarnom Srđanu Kneževiću

0

Polaganjem cvijeća na spomenik i posjetom grobu bivšeg komandanta jedinice Vojske Republike Srpske /VRS/ „Beli vukovi“ Srđana Kneževića na porodičnom groblju u Tvrdimićima, članovi porodice i bivši pripadnici ove jedinice odali su počast nekadašnjem zamjeniku načelnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Srpsko Sarajevo, koji je 7. avgusta 1998. godine ubijen na Palama pod još nerazjašnjenim okolnostima. Nemanja Knežević, sin nekadašnjeg zamjenika načelnika CJB Srpsko Sarajevo, izjavio je Srni da porodica i jedinica „Beli Vukovi“ već 13 godina žive u nadi da će neko od vlasti riješiti ovaj slučaj, ali da se to još nije desilo.

„Nadamo se da će privesti pravdi srpske izrode i neljude koji su uništili meni i bratu djetinjstvo i unesrećili čitavu moju porodicu. Suvišne su bilo koje riječi ko je bio moj otac i šta je uradio za Srpsku, ali izgleda da se to brzo zaboravlja“, kaže Nemanja.

On je izrazio nadu da će se naći neko u Srpskoj ko nije zaboravio značaj i doprinos koji je njegov otac dao za nju, te da će izvršiti svoje obaveze, koje su davno trebali izvršiti i privesti pravdi zločince.

Sekretar Udruženja boraca „Beli vukovi“ sa Pala Novica Kapuran istakao je da Tužilaštvo, Obavještajno-bezbjednosna agenija i Sipa nemaju volje da riješe ovaj slučaj, te da nekima nije stalo da se otkrije počinilac i nalogodavac, već da se ovaj slučaj zataška.

Udruženje boraca „Beli vukovi“, navodi Kapuran, ogorčeno je dosadašnjim ponašanjem, radom i učinkom sudstva Srpske i BiH na rasvjetljavanju ubistva Srđana Kneževića, te kažnjavanju počinilaca i nalogodavaca ovog zločina.

„Nakon što je slučaj preuzelo Tužilaštvo i Sud BiH očekivali smo pozitivne pomake, ali ništa od toga“, kaže Kapuran i dodaje da Kneževićeva porodica, saborci i poštovaoci ne mogu da se pomire sa činjenicom da počinioci ovog zločina nisu otkriveni ni poslije 13 godina.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments