Od sutra ponovo sa radom počinju radionice

0

ISTOČNO SARAJEVO – U dječijem odjeljenju Matične biblioteke Istočno Sarajevo od sutra, uz pridržavanje epidemioloških mjera, ponovo počinju sa radom radionice za djecu koje su obogaćene novim edukativnim sadržajima.

Vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac izjavila je Srni da je riječ o edukativnim, ilustrativnim radionicama, školici za najmlađe, zatim maloj školi ruskog/engleskog jezika, maloj čitaonici i likovnoj radionici.

„Petkom se organizuje i škola slikanja za nešto stariji uzrast djece. Zbog epidemioloških mjera koje su i dalje na snazi, u grupama će biti do 10 djece, tako da bi za upis novih polaznika bilo potrebno unaprijed rezervisati termin“, istakla je Kulašinčeva.

Ona napominje da u radu sa najmlađima koriste edukativni sadržaj, odnosno materijale, koji ne škode zdravlju djece i zaposlenih, a napravljeni su od drveta ili recikliranog materijala.

Na taj način, smatra Kulašinčeva, i djeci, ali i široj javnosti podižu svijest o očuvanju životne sredine.

Iz Dječije biblioteke poručuju da u radu sa djecom žele da razvijaju njihovu radoznalost, kreativnost i da budu dio stvaranja budućih zdravih generacija.

Kulašinčeva dodaje da duži niz godina zaposleni u Dječijem odjeljenju Matične biblioteke organizuju radionice za djecu namijenjene predškolskom uzrastu.

„Ponude naših radionica kontinuirano rastu i nadograđuju se, te iz godine u godinu ih činimo zanimljivijim za svu djecu koja dolaze kod nas. Često nastojimo uvoditi inovacije u dječijem obrazovanju, a to je ono po čemu smo prepoznatljivi i po čemu nas generacije pamte“, kaže Kulašinčeva.

Ona ističe da imaju veoma profesionalan kadar za vođenje radionica, kao i Dječije biblioteke, a radi se o kvalifikovanim i obrazovanim ljudima, koji prate propise i standarde i imaju jako dobar pristup djeci.

„Svim posjetiocima Dječije biblioteke i korisnicima radionica, želim srećan početak, da uživaju u novom sadržaju, jer sve ovo je put koji ih vodi do slikovnice, knjige i čitanja, a mi smo tu da ih usmjerimo i pomognemo u tome“, navela je Kulašinčeva.

Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo u decembru je obilježilo deseti rođendan, a trenutno ima 2.735 članova, sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, uzrasta od nekoliko mjeseci do 14 godina.

Besplatne usluge, koje u ovoj biblioteci obezbjeđuju za mališane od jedne do 14 godina, uklanjaju socijalne barijere i daju istu mogućnost svima za korištenje – kako bibliotečkog, tako i didaktičkog materijala, ali i mogućnost za sticanje novih znanja kroz najsavremenije metode, radioničke aktivnosti i kreativno provođenje slobodnog vremena.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare