Od komunalnih taksi naplaćeno oko milion KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grad Istočno Sarajevo prošle godine naplatio je oko milion KM od komunalnih taksi, rekao je Srni gradonačelnik Nenad Samardžija.

Samardžija je istakao da je oko 210.000 KM vraćeno lokalnim zajednicama u sastavu grada, a ostatak je grad trošio za finansiranje određenih komunalnih djelatnosti na području Istočnog Sarajeva.

“U prošloj godini smo za potrebe Vatrogasne jedinice na području grada uložili više od 900.000 KM”, rekao je Samardžija, dodavši da je grad iz dodatnih izvora izdvojio još oko 600.000 KM da bi zadovoljio potrebe građana.

On smatra da ta sredstva nisu dovoljna i da se moraju nastaviti aktivnosti na većoj naplati komunalne takse, jer pojedini vlasnici stambenih jedinica i stanova ne izmiruju svoje obaveze.

Prema njegovim riječima, neplatišama komunalnih taksi već su poslali opomene i pozivaju ih da izmire svoje obaveze kako ne bi morali da ih tuže.

“Bilo je nekoliko slučajeva da smo krenuli sa utuživanjem, i u posljednjih nekoliko dana dobili smo pravosnažne sudske presude u petnaestak slučajeva gdje je presuđeno u korist grada”, istakao je Samardžija, dodavši da će ova sredstva biti namjenski utrošena za poboljšanje uslova života i komunalne infrastrukture na području grada.

Samardžija je istakao da još nije kompletirana evidencija onih koji treba da plate komunalnu taksu, zbog čega je na posljednjoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo zaduženo nadležno odjeljenje da u saradnji sa opštinama, koje su u sastavu grada, povede dodatne aktivnosti kako bi svi stanovnici koji podliježu ovoj zakonskoj obavezi bili obuhvaćeni ovom komunalnom naknadom.

On je naglasio da grad koristi podatke Uprave za imovinsko pravne-poslove i od Poreske uprave, tako da je moguće da ima pojedinaca koji nisu dobili račune.

Samrdžija je napomenuo i da ima pojedinaca koji nisu dobili rješenja jer na vrijeme nisu bili obuhvaćeni kompletnom komunalnom strukturom, ali danas su se uslovi u gradu promijenili i to će biti riješeno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments