Od danas u funkciji most u Ulici Cara Dušana

0

ISTOČNO SARAJEVO – Za vozila i pješake od danas će biti u funkciji most u Ulici Cara Dušana na području opštine Istočno Novo Sarajevo, za čije je proširenje i rekonstrukciju uloženo 119.000 KM.

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je Srni da je izvođač radova preduzeće „Ilidža putevi“ Istočno Sarajevo posao završio prije roka koji je bio predviđen do kraja septembra.

„Zbog saobraćajnih gužvi odlučili smo da ubrzamo radove. Sve je okončano prije roka, a vrijednost radova je 119.000 KM. Na ovaj način smo riješili problem `uskog grla` u Ulici Cara Dušana“, rekao je Ćosić.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo najavio je da će do kraja sedmice biti asfaltirana Ulica Cara Dušana u dužini od oko 330 metara, za šta je ova lokalna zajednica izdvojila 310.000 KM.

„Asfaltiran će biti dio koji ide od raskrsnica Ulice Krađorđeva do Ulice Jovana Dučića u dužini 330 metara. Urađena je kišna i fekalna kanalizacija, saobraćajnica će biti širine 6,5 metara, pješačka staza s obje strane puta“, dodao je Ćosić.

On je izrazio nadu da će za mjesec i po do dva, kada bude izgrađen kružni tok na raskrsnici ulica Vojvode Radomira Putnika i Vuka Karadžića, biti ubrzano odvijanje saobraćaj i umanjene gužve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare