Očekivanja da u novom budžetu budu uvaženi zahtjevi boraca

0

BANJALUKA – Predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ očekuju da u budžetu Srpske za narednu godinu budu uvaženi njihovi zahtjevi za unapređenje položaja boračke populacije i kategorija.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić podsjetio je da su upoznali Vladu o njihovim zahtjevima, ali da još nisu dobili poziv za razgovor o toj tematici, a u parlamentu Srpske se uskoro očekuje usavajnje budžeta za narednu godinu, koji predviđa da boračka i socijalna davanja budu povećana za 13,5 odsto.

„Bićemo zadovoljni ako se u budžetu Srpske za narednu godinu uvaže naši zahtjevi koji su dostavljeni nadležnima, a u suprotnom nećemo“, izjavio je Rogić novinarima nakon sjednice Predsjedništva BORS-a u Banjaluci.

On je ponovio da BORS i dalje traži jedinstven borački dodatak za sve borce koji su bili u zoni borbenih dejstava, i to pet KM po mjesecu učešća u toj zoni.

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić rekao je da nisu zadovoljni statusno-materijalnim položajem boračkih kategorija, zbog čega traže da svi borci od prve do sedme kategorije dobiju pravo na mjesečni borački dodatak.

„Tu su i povećanje porodičnih i ličnih invalidnina, sistemska pomoć licima optuženim i osuđenim za navodne ratne zločine i rješenje pitanja zapošljavanja djece poginulih boraca“, rekao je Ostojić.

Ostojić se nada da će biti pozvani na razgovor u vezi sa usvajanjem budžeta, jer smatra da sa povećanjem od 13,5 odsto ne mogu riješiti probleme.

Predstavnici BORS-a su rekli da je na sjednici Predsjedništva dogovoreno da se do septembra naredne godine moraju obaviti izbori na svim nivoima da bi se izabralo novo rukovodstvo ove organizacije.

(www.palelive.com / Srna / Foto: ATV)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare