Obustavljena izgradnja Akva parka

0

VIŠEGRAD – Izgradnja Akva parka u Višegradu danas je obustavljena, jer projekat nema odobrenje za gradnju, rekla je opštinski urbanističko-građevinski inspektor LJiljana Ćiković.
Ona je navela da su izdati lokacijski uslovi i da su građevinski radovi, čiji je izvođač preduzeće „Romanijaputevi“ sa Sokoca, a investitor opština Višegrad, počeli 7. juna, što je i uvedeno u građevinski dnevnik.

Ćikovićeva je rekla da je ovo njen prvi izlazak na gradilište i da urađen zapisnik, dok će rješenje o obustavljanju radova naknadno biti urađeno.

Šef gradilišta Bogdan Đukanović rekao je da za ovaj projekat postoji ugovor i tender, te da su radovi bili u toku, iako je bilo prekida zbog kolektora, podzemnih voda i kanalizacija.

„U građevinskom dnevniku smo to evidentirali i kada su se stekli uslovi radovi su nastavljeni“, rekao je Đukanović i dodao da je završeno oko 50 odsto radova.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je projekat „Akva park“ počeo da se realizuje bez riješenih imovinskih odnosa i građevinske dozvole, te da nema ekonomsku opravdanost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare